Jablková nátierka
Foto: luslyy
Tento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia. Ja som ho robila z jabĺk gala a golden delicious, zo sliviek, višní, čerešní. Chcela Zobraziť celý popisTento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia. Ja som ho robila z jabĺk gala a golden delicious, zo sliviek, višní, čerešní. Chcela by som vyskúšať aj hrušky:) ale k tomu som sa ešte nedostala. Nepridávam do receptu čokoládu preto nemá takú peknú sýtu farbu ale chuťovo je aspoň podľa nás lepší
porcií
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, vyberieme jadro a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do hrnca a podlejeme 300 ml vody. Necháme 5 minút prebublať len aby jablká trošku zmäkli.
- 2
Pridáme kakao a med a privedieme do varu. Povaríme 15 minút. Odstavíme a potom rozmixujeme do hladka. Môže sa to aj prepasírovať, ale nám občasné kúsky nevadia, tak to vynechávam.
- 3
Zase zmes zahrejeme a pridáme kukuričný škrob. Privedieme k varu a 5 minút povaríme.
- 4
Plníme do pohárov a sterilizujeme. Ja som sterilizovala 15 minút na 80 °C.
- 5
Hotovo. Vydrží to dlho a na také palacinky je to šmak.
Tiež jablková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( Ten med by som 15 minút nevarila, len by som ho pridala tesne pred plnením do fliaš...)