Jablková nátierka
Jablková nátierka

Jablková nátierka

luslyy - fotkaluslyy, 3. októbra 2022
Jablková nátierka
Foto: luslyy

Tento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia. Ja som ho robila z jabĺk gala a golden delicious, zo sliviek, višní, čerešní. Chcela Zobraziť celý popisTento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia. Ja som ho robila z jabĺk gala a golden delicious, zo sliviek, višní, čerešní. Chcela by som vyskúšať aj hrušky:) ale k tomu som sa ešte nedostala. Nepridávam do receptu čokoládu preto nemá takú peknú sýtu farbu ale chuťovo je aspoň podľa nás lepší

5
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 80 °C

Suroviny

1 kg nastrúhané
50 g holandské
200 g
300 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, vyberieme jadro a nastrúhame na hrubom strúhadle. Dáme do hrnca a podlejeme 300 ml vody. Necháme 5 minút prebublať len aby jablká trošku zmäkli.

  2. 2

    Pridáme kakao a med a privedieme do varu. Povaríme 15 minút. Odstavíme a potom rozmixujeme do hladka. Môže sa to aj prepasírovať, ale nám občasné kúsky nevadia, tak to vynechávam.

  3. 3

    Zase zmes zahrejeme a pridáme kukuričný škrob. Privedieme k varu a 5 minút povaríme.

  4. 4

    Plníme do pohárov a sterilizujeme. Ja som sterilizovala 15 minút na 80 °C.

  5. 5

    Hotovo. Vydrží to dlho a na také palacinky je to šmak.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný, vděčný receptík na zpracování úrody jablek. V palačinkách musí být nátierka skvělá.
garanco
Určite to je jedobrota!
( Ten med by som 15 minút nevarila, len by som ho pridala tesne pred plnením do fliaš...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia