Sedmokráskovo-karamelový sirup

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009

Suroviny

500 ks
750 g
750 ml




Postup

  1. 1

    Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého dňa, minimálne však 12 hodín.

  2. 2

    Potom výluh scedíme cez plátenko. Cukor necháme skaramelizovať. Ku karamelu pridáme výluh a varíme do hustoty redšieho sirupu.

  3. 3

    Horúci nalejeme do menších fľaštičiek, uzatvoríme a po vychladnutí skladujeme v chladničke. Sirupom sladíme čaj alebo ho podávame proti kašľu na lyžičke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia