Postup
-
1
Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi okvetnými lístkami. 750 ml vody necháme zovrieť a prelejeme nimi v porcelánovej nádobe kvietky, zakryjeme a necháme vylúhovať do druhého dňa, minimálne však 12 hodín.
- 2
Potom výluh scedíme cez plátenko. Cukor necháme skaramelizovať. Ku karamelu pridáme výluh a varíme do hustoty redšieho sirupu.
- 3
Horúci nalejeme do menších fľaštičiek, uzatvoríme a po vychladnutí skladujeme v chladničke. Sirupom sladíme čaj alebo ho podávame proti kašľu na lyžičke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu