Marhuľová marmeláda s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009

Suroviny

2000 g
2500 g
2500 g




Postup

  1. 1

    Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé marhule, potom pretreté jablká zmiešame s pretretými marhuľami a odvážime.

  2. 2

    Do pretretého ovocia dáme polovicu cukru. Potom ovocnú kašu varíme 10 minút, pridáme zvyšný cukor, opektu tekutú alebo v prášku a ešte spolu necháme vrieť asi 6 minút.

  3. 3

    Horúcu marmeládu naplníme do menších pohárov celkom doplna, hneď zavrieme, poháre obrátime hore dnom, dáme na podnos alebo plech a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu