
Čerešne v mede
Tohtoročnú čerešňovú sezónu už máme za sebou, ale recept na zavárané medové čerešne sa určite hodí aj na budúci rok....

Jahodová nátierka s červenou paprikou
Netradičná nátierka so zníženým obsahom cukru je chutná na pečive s maslom, ale aj ako pikantná...

Zapekaná focaccia s morušovým džemom
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...

Nakladané mrkvičky
Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

Marhuľový džem s kúskami ovocia
Podľa tohto receptu si môžete pripraviť džem aj z iného ovocia.

Čerešňový džem podľa babky
Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

Domáci lekvár zo šípok (sverbovuzy)
Od známeho sme dostali cca 5 kg čerstvo nazbierané šípky – v našom nárečí šípky voláme sverbovuza...

Paradajkový džem s čili
Džem výborne chutí s tvrdými syrmi, pečeným mäsom alebo ako netradičná nátierka.

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Nakladané slivky s kakaom
Tieto slivky v kakau sú výborné. Robím ich každý rok, ak slivka zarodí....

Horčica z cukety
Cuketu očistíme a nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak...

Džem zo žltej cukety
Veľmi chutný džem, aj napriek tomu, že je z cukety.

Tomčianska cvikla
Ak idete robiť cviklu, na 10 kg budete potrebovať asi 4, 5 litra tohto nálevu...