Huby na kyslo

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
Huby na kyslo
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

1000 g, mix (uvariť a prepláchnuť studenou vodou)
200 g
550 g
150 ml
300 g
80 g
20 g
150 ml
750 ml
3 ks
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.

  2. 2

    Horúce naložíme do fľaštičiek a sterilizujeme.

  3. 3

    Náš tip: Kyslé prostredie zabíja nežiaduce škodlivé mikroorganizmy v potravinách. Ocot dodáva do tela látku záhadného názvu zvanú: pyrrolchynolinchinon, ktorá vzniká pri jeho kvasení a je veľmi dôležitá pre budúce maminy, to vysvetľuje záhadu chuti tehotných na kyslé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia