Paradajkovo - malinový džem
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Paradajky sparíme v horúcej vode na 10 sekúnd a ošúpeme ich. Potom ich pokrájame na kocky a vložíme do hrnca, v ktorom budeme variť džem.
- 2
K nakrájaným paradajkám pridáme cukor, nasekanú mätu, čerstvé maliny a podlejeme minerálnou vodou. Postupujeme ako pri výrobe klasického džemu.
- 3
Hotový džem prepasírujeme cez husté sitko, naložíme do pohárov a zavaríme. Čas zavárania závisí od veľkosti pohárov.
- 4
Tip šéfkuchára: Staré mamy kompóty obracali po zavarení dolu viečkom. Má to svoj význam, na viečku sa urobí cukrový uzáver a zamedzí prístupu vzduchu, ktorý časom môže nastať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu