Slivkovo - čokoládová marmeláda

vierocka63 - bez fotkyvierocka63, 24. augusta 2012

Tento recept mam z nemeckeho zahradkarskeho casopisu a nam velmi chuti

Suroviny

750 g
500 g
1 ks
0,5 cl alebo slivovica
100 g




Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme odkoskujeme a nakrajame na male kococky.Dame do hrnca,pridame cukor a vanilkovy struk(prekrojeny po dlzke) a nechame 10min. postat.POtom dame varit asi tak na 1/2 hodinu ,vyberieme vanilku a pridame palenku,varime na prudkom ohni este 5-7 minut.

  2. 2

    Cokoladu rozpustime vo vodnom kupeli a pridame do trochu vychladnutej marmelady.Zlahka premiesame,dame do predhriatych poharov a dobre zavrieme a otocime hore dnom.

Diskusia k receptu

tiginko
zaujímavý recept, stojí asi za vyskúšanie. Podľa mňa by sa čokoláda mohla rovno nalámať do teplej marmelády a tam roztopiť, čo myslíš?
Ušetrili by sme čas aj riady :-)
kimlo
Vyskúšam... ten nápad so slivovicou sa mi páči, jedno poldeci do marmelády, druhé do mňa... :-)
medulienka122
no toto??? čokoláda, koňak - fíha, možno vyskúšam /ešte mám doma aj 75 kíl pos&&&.. sliviek /, ostatné pôjde na tú slivovicu
vierocka63
Dakujem za odozvu.Je to naozaj dobre a za stamperlik popritom nikomu neuskodi...
sovka62
75 kíl, @medulienka ? To predsa nie je také hrozné. Kým sme na chalupe mali dva úle včiel, mávali sme sliviek dobre vyše tony. Niečo rozdať, niečo zjesť, niečo zavariť a do lekváru, niečo do sudov a aj tak sa neminuli, takých 500-700 kíl bolo treba dopraviť do výkupu. Včely pošli na varoázu, umrel aj včelár, ktorý mal včely asi päť domov od nás, stromy nemá čo opeliť a sliviek mávame toľko, že sa rozhodujeme, či lekvár, či slivovicu.
medulienka122
sovka, tých 75 kíl je po tom všetkom, čo si aj ty napísala, už som varila lekvár, zavárala, koláče piekla...teraz so ich vykôstkované hodila do mrazničky, keď bude menej práce, tak z nich uvarím ďalší lekvár,bŕbŕ-slivky...:-) a ľudia , ktorí by aj mali záujem, by nedbali, keby sme im to poslali kuriérskou službou, ešte aj na to sú leniví, aby si po nich prišli.xixi
marienka44
@Vierocka63 kde sa da vyuzit tato marmelada? Len tak na chlieb? Ked ma zeliroci cukor v sebe, na pecenie sotva. Dakujem za vysvetlenie. :-)
vierocka63
My si ju davame len tak na pecivo alebo do jogurtu,ale dobra je aj do kolacov kde sa dobre natiera
jozka2
jaj slivky stale som ich zavaraala /a uz aj v Amerike,ale tu su pu cely rok v obchode tak sa nevyplati/iba rozdelila na 2 polky,vybrala kostku a reznou stranou otacala dole natlacila do poharov a zasterilizovala,boli ako cerstve a do coho bolo potrebne sa dali pouzit,jedavala som ich niekedy iba tak namiesto cerstvych.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia