Foto: roberto22
Dnes som bol na trhu starší pán tam predával nakladačky uhorky pekné veľké tak som hneď dostal chuť na kvašáky :D
príprava
na 50 °C
Postup
-
1
Uhorky poumývame odrežeme konce a na každom konci nakrojíme do kríža.
-
2
Na spodok väčšej fľaše na zaváranie nakladieme kvet kôpru a pár konárikov , 3 strúčiky cesnaku
-
3
A ukladáme uhorky ako nám vojdu ale aby boli dosť natesno a na každé poschodie dáme kôpor ale už nie kvet (ten ide iba na vrch a spodok fľaše) a cesnak.
-
4
Ak máme pohár naplnený v malom hrnci si zohrejeme 1L vody pridáme soľ mierne ohrejeme nie aby vrela necháme chvíľku odstáť a nalejeme do fľaše.Na vrch dáme konček chleba a mierne uzavreme a uložíme na slnečné miesto a neháme kvasiť aj týždeň ,ale každému vyhovuje iné štádium nakvasenia.Dobrú chuť.
Uvarí sa podľa veľkosti súdka Zelko nakladač - nepridáva sa ani ocot a ani cukor a vychladnutým nálevom sa zalejú vrstvy v súdku. Súdok sa nesmie tri týždne otvárať, po tejto dobe sa už môžu uhorky konzumovať, treba však dbať, aby sa do nálevu nedostali žiadne nečistosty. Keď som ich po prvý krát priniesla do práce na opekačku, tak kolegyne sa ich nevedeli dojesť
ondera.blog.sme.sk/c/154027/Kvasaky-ako-vybabrat-s-plesnou...