Má farbu ako svieži, väčšie množstvo varím ale aj na tento spôsob ukladám do fliaš.
Postup
-
1
Na 5 l paradajkového pretlaku pridať jeden vinobran, pol konzervansu, jednu a pol lyžici cukra, soľ podľa chuti, pridať celerovu a petržľanovu vňať, dobre pomiešať a nechať odstáť 24 h. Z času na čas premiešať. Vyliať do fliaš.
Konzervans je natrujum benzoat E 211
Vinobran je kalijum meta-bisulfat
hmlisté letá, nepodarili sa tak som si aj ja kúpila hotový pretlak, iba ho
bolo treba uvariť. Ale ked mám svoje paradajky, tak ich umyjem, pokrájam,
pretlačím a jednu časť také nevarené lievam do fliaš, iba dám do
nich všetko ako som napísala. NESTERILIZUJEM, a nepokazí sa.
paradajky pre semiačka na sadenie.
Ale už znovu po dva roky som si robila zo svojich paradajok.
Hovorím znovu, lebo aj skôr sme si vždy vypestovali svoje
paradajky, a aj všetko ostatné.
a nepokazí sa.