Paradajkový pretlak- nevarený

an3da - fotkaan3da, 7. februára 2012

Má farbu ako svieži, väčšie množstvo varím ale aj na tento spôsob ukladám do fliaš.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na 5 l paradajkového pretlaku pridať jeden vinobran, pol konzervansu, jednu a pol lyžici cukra, soľ podľa chuti, pridať celerovu a petržľanovu vňať, dobre pomiešať a nechať odstáť 24 h. Z času na čas premiešať. Vyliať do fliaš.

Diskusia k receptu

an3da
Pretlak sa vôbec neprevára.
Konzervans je natrujum benzoat E 211
Vinobran je kalijum meta-bisulfat
evanaaa
Ani ja, ale ja som neporozumela ani tým predošlým od @an3da , možno by pre nás bolo treba dať to viac " po lopate". Sme nechápaví......
an3da
Paradajky pestujem v záhrade, ale boli pred dvomi rokmi nevhodné
hmlisté letá, nepodarili sa tak som si aj ja kúpila hotový pretlak, iba ho
bolo treba uvariť. Ale ked mám svoje paradajky, tak ich umyjem, pokrájam,
pretlačím a jednu časť také nevarené lievam do fliaš, iba dám do
nich všetko ako som napísala. NESTERILIZUJEM, a nepokazí sa.
an3da
Ten pretlak som si nekúpila v obchode, ale súkromne, oni pestujú
paradajky pre semiačka na sadenie.
Ale už znovu po dva roky som si robila zo svojich paradajok.
Hovorím znovu, lebo aj skôr sme si vždy vypestovali svoje
paradajky, a aj všetko ostatné.
jeka
Dobre som porozumela?Pretlačíme šťsvu zo surovích paradajok a do nej dáme tie prísady,ktoré si napísala a už s touto šťavou nerobíme nič iba nalejeme do fliaš?
an3da
áno, presne tak, dobre si porozumela, jeka - ver mi že tak robievam
a nepokazí sa.
marika21
Ako ju pretlačíš? Odšťavovačom? Akú značku máš odšťavovača?
an3da
@marika , kúpim hotový pretlak, tak sa to u nás dá kúpiť, iba ho prevarím alebo neprevarím ak robím podľa tohto receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia