Jablkový reliš s mätou
Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
200 g |
|
1 ks, bez semienok |
|
1 PL, jemná |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
200 g |
|
200 ml |
|
700 g |
|
1 zväzok , (asi 50 g) najemno posekanej |
|
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme a nasekáme na drobno. Čili papričku tiež nasekáme na drobno. Spolu s koreninami, cukrom a octom ich za stáleho miešania privedieme do varu a 10 minút povaríme.
- 2
Medzitým ošúpeme jablká, rozkrojíme ich na štvrtky, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na drobno. Pridáme k cibuli, ešte 10 minút povaríme a potom pridáme mätu.
- 3
Hotovým relišom naplníme poháre a zavaríme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu