Jablkový reliš s mätou

Vladimír Morochovič
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia a člen Gourmet klubu, 19. augusta 2012
Jablkový reliš s mätou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
1 ks, bez semienok
1 PL, jemná
1 KL
1/2 KL
1/4 KL
200 g
200 ml
700 g
1 zväzok , (asi 50 g) najemno posekanej




Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nasekáme na drobno. Čili papričku tiež nasekáme na drobno. Spolu s koreninami, cukrom a octom ich za stáleho miešania privedieme do varu a 10 minút povaríme.

  2. 2

    Medzitým ošúpeme jablká, rozkrojíme ich na štvrtky, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na drobno. Pridáme k cibuli, ešte 10 minút povaríme a potom pridáme mätu.

  3. 3

    Hotovým relišom naplníme poháre a zavaríme.

Diskusia k receptu

martamm
zaujímavý recept, len mi nie je jasné, ako sa to konzumuje....Môžeš dať info?
nonna
BRAVO!!!! Niečo pre mňa a pre mojich kamošov na FBčku, kde aj recepis vyhodím. A jasné, ukladám do KK. @martamm - ono sa to dá vyjedať aj tak "na samo", alebo ochutiť hrianku alebo na maslový chleba alebo pre mäsožravcov s salámom, možno aj na cestoviny alebo ako doplnok, ochucovadlo a dekoráciu k mäsám a určite aj k syrom. Môj názor.
martamm
nonna, ďakujem za info, už som v obraze a ukladám receptík, stojí za vyskúšanie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia