Čučoriedkovo-černicová omáčka do jogurtu

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 16. júla 2013
Čučoriedkovo-černicová omáčka do jogurtu
Foto: droetker

Komerčný recept

5 pohárov à 375 ml
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g
500 g
500 ml
2 PL
1 bal
1 150 g




Postup

  1. 1

    Čučoriedky a černice vložíme do veľkého hrnca. Pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu, povaríme minimálne 5 minút.

  2. 2

    Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Omáčka vydrží v chladničke asi 3 mesiace.

  3. 3

    <b>TIP: </b>Omáčku môžeme pripraviť aj z 1 200 g zmrazenej ovocnej zmesi.

Diskusia k receptu

ampara
Ywett,Ty máš krajšie,lebo Ty aj navaríš,aj odfotíš. A tu jeden varí,druhý fotí!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia