Proboszczówka
Nejprve vymačkáme šťávu z citronů, přecedíme přes pláténko. Do velké uzaviratelné nádoby (sklinka od zelí,...
Makovo-rumová bábovka bez lepku
Bábovka patrí isto ku koláčom, ktorý sa dá variovať na stovky spôsobov. Práve preto sme tú našu bezlepkovú pripravili trošku netradičnejšie - z maku....
Hrušková štrúdlička
Jete radi šťavnaté múčniky? Potom určite máte obľúbené pekne zabalené ovocie - a že to nemusí byť...
Patizóniky plnené jaternicou
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny... žlté, biele a zelené... obrala som teraz žlté a...
Kuracie rezne v hermelíne
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a grilovacím korením. Do vymasteného pekáča vložíme mäso,...
Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...
Pastiersky jahňací rebierkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z jahňacích rebierok na víne so saturejkou.
Linguine „Itasia“
Taliansko/ázijská fúzia chutí a techniky, ktorá perfektne funguje, len treba skúsiť!
Grzanka čokoládová
Recesspis velmi vhodný pro malou imprezku jen pro dva na chatě, čím více čekolády - tím...
Platesa s hrachovým purée
Verzia receptu od Jamesa Martina, originál je platesa na pare. Verím, že jeho recept...
Krupicový vankúš pod paradajkou
Mlieko postavíme spolu s maslom a keď začne vrieť, pridáme krupicu. Necháme prevariť a odložíme....
Zelená špargľa so syrom Rival
... kúpil som zelenú špargľu, v chladničke som mal syr s modrou plesňou Rival a...
Sýta polievka
Naša oblubena polievočka aj zahreje aj zasyti . Tento recept mam z jedneho časopisu a rada...
Vianočný ryžový puding
Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová...
Smažený chlieb s vajíčkom a paštétou
Aj obyčajný smažený chlieb môže vyzerať inak a byť príjemným spestrením jedálnička. Ak ho ponúknete kamarátom,...
Tvarohový koláč s čučoriedkami
Čučoriedky sú úžasné plody - či už z lesa, alebo zo záhrady, dajú sa jesť...
Jelítková polievka
Zemiaky a cesnak očistíme. Pripravíme si vývar, dáme doň variť na kocky nakrájané zemiaky...
Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...
Strapatá parená buchta s „hafirami“
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom...
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
Kyslé rožteky :-)
Zmiešame všetky suroviny spolu. Ja som si to dala vymiešať do mixéra. Vznikne nám cesto...
Lasagne s párkom
moje oblubené jedlo-no zostali mi od večere párky tak som ich šupla k mletemu mäsku do lasaní....
Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...
Český Vojta
Najemno nasekanú cibuľu speníme na kúsku masla. Pridáme očistené a na plátky pokrájané huby, prisypeme...
Tortičky s paradajkovým džemom
Včera sme si uvarili paradajkový džem so sirupom SodaStream a dnes ho použijeme na koláčik. Vajíčka vyšlaháme...