Šunka s parenicou na orechových šúľancoch
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 7. novembra 2011
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 7. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky nastrúhame, pridáme hrubú múku a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vode asi osem minút.
- 2
Na masle orestujeme sušené slivky a orechy a pridáme šúľance. Smotanu zvaríme s chrenom, zahustíme maslom, prípadne dochutíme soľou a cukrom.
- 3
Do mäsa urobíme zárez, prevlečieme tadiaľ parenicu a omotáme okolo mäsa. Zapečieme v rúre na 200 0C asi osem minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu