Foto: frezia68
Priateľka nás pozvala do záhradky na posedenie a na hrušky.Strom je obsypaný,ale ešte nie sú zrelé,len opadané.Ale aj tie sa dajú zúžitkovať a ten Zobraziť celý popisPriateľka nás pozvala do záhradky na posedenie a na hrušky.Strom je obsypaný,ale ešte nie sú zrelé,len opadané.Ale aj tie sa dajú zúžitkovať a ten koláč som odkukala z Nového času,len som trocha upravila.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
200 g |
|
1 pol.lyž. |
|
štipka |
|
1 pol.lyž. |
|
2 pol.lyž. |
|
Krém: | |
2 ks |
|
50g |
|
200 ml |
|
25 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
4-6 ks |
|
Postup
-
1
Z masla,múky,soli, citrónovej šťavy,vody a cukru vymiesime cesto,ktoré dáme do chladničky asi na 30 min. odležať.Potom ho vyvaľkáme,vyložíme ním formu na pekáč,kde bol pečiaci papier.Vytiahneme okraje,prikryjeme papierom,nasypeme strukoviny a predpečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 15 min.
- 2
Tvrdé hrušky olúpeme ( ja som nelúpala),rozpolíme,krátko povaríme vo vode s cukrom a citrónovou šťavou a nakrájame na vejáriky.Ak sú hrušky mäkké,variť nie je potrebné.
- 3
V malom množstve smotany na varenie rozmiešame múku,pridáme zbytok smotany,kryštálový cukor,žľtky a za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme.Do krému pridáme mleté ošúpané mandle.
- 4
Z predpečeného koláča dáme dole papier so strukovinou a potrieme ho marhuľovým džemom,alebo lekvárom,potom navrstvíme krém a navrch rozložíme hrušky.Posypala som ich trocha hnedým cukrom,škoricou a ozdobila mandlami.Piekla som asi 25 min na 190°C,kuchyňou sa šírila vôňa škorice,ktorá hrušky ochutila,lebo patrí k nim tak,ako tento koláčik najmä na jeseň na naše stoly.Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu