Hruškové sólo

frezia68 - fotkafrezia68, 14. augusta 2011
Hruškové sólo
Foto: frezia68

Priateľka nás pozvala do záhradky na posedenie a na hrušky.Strom je obsypaný,ale ešte nie sú zrelé,len opadané.Ale aj tie sa dajú zúžitkovať a ten Zobraziť celý popisPriateľka nás pozvala do záhradky na posedenie a na hrušky.Strom je obsypaný,ale ešte nie sú zrelé,len opadané.Ale aj tie sa dajú zúžitkovať a ten koláč som odkukala z Nového času,len som trocha upravila.

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
200 g
1 pol.lyž.
štipka
1 pol.lyž.
2 pol.lyž.
Krém:
2 ks
50g
200 ml
25 g
100 g
100 g
4-6 ks




Postup

  1. 1

    Z masla,múky,soli, citrónovej šťavy,vody a cukru vymiesime cesto,ktoré dáme do chladničky asi na 30 min. odležať.Potom ho vyvaľkáme,vyložíme ním formu na pekáč,kde bol pečiaci papier.Vytiahneme okraje,prikryjeme papierom,nasypeme strukoviny a predpečieme v rúre vyhriatej na 190°C asi 15 min.

  2. 2

    Tvrdé hrušky olúpeme ( ja som nelúpala),rozpolíme,krátko povaríme vo vode s cukrom a citrónovou šťavou a nakrájame na vejáriky.Ak sú hrušky mäkké,variť nie je potrebné.

  3. 3

    V malom množstve smotany na varenie rozmiešame múku,pridáme zbytok smotany,kryštálový cukor,žľtky a za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme.Do krému pridáme mleté ošúpané mandle.

  4. 4

    Z predpečeného koláča dáme dole papier so strukovinou a potrieme ho marhuľovým džemom,alebo lekvárom,potom navrstvíme krém a navrch rozložíme hrušky.Posypala som ich trocha hnedým cukrom,škoricou a ozdobila mandlami.Piekla som asi 25 min na 190°C,kuchyňou sa šírila vôňa škorice,ktorá hrušky ochutila,lebo patrí k nim tak,ako tento koláčik najmä na jeseň na naše stoly.Dobrú chuť!

    Hruškové sólo - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
@fr ézia ,aj my sme boli na chalupe pozrieť hrušky,zistila som,že môzem úrodu spracúvať,koláčik nemá chybu,milujem hrušky,,,ukladám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia