Brokolicová polievka

sonulienka - fotkasonulienka, 1. augusta 2011

Túto polievočku robím veľmi často nakoľko ju obľubujeme aj naše vnučky tak pridávam recept.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1
1




Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľku a dáme ju podusiť na ojej.Pridáme na malé ružičky nakrájanú brokolicu podlejeme vodou tak aby bola brokolica pod vodou a dusíme 5 minút. Potom zalejeme vodou pridáme ak máme aj bujón slepačí alebo zeleninový, zelerovú vňať. Necháme polievočku zovrieť a pridáme mrveničku. Keď je mrvenička uvarená pridáme postruhaný syr dávam na polovice neudený a udený alebo aký mám. Ak je potrebné ešte dochutiť vegetou ak ste nedali bujón. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

sonulienka
Joj ale zabudla som napísať, že syr postrúham na veľkých slzičkách ale ste šikulky a určite to viete. Je to skutočne vynikajúca a rýchla polievočka.
tatranka
Páči sa mi polievočka.Som rada,že som tu našla ďaľšiu šikovnú gazdinku.Nech sa ti na vareche darí.Len ty veselo uverejňuj,čo navaríš.Určite máš už letité skúsenosti z varením.Držím ti palce.
motyka
Sonulienka, prešla som podstatnú časť Tvojej stránky. Patríš medzi moje obdivovateľky na vareche. Šikovnosť a praktické recepty. Si super. Ale prečo si sa odmlčala? Škoda. Tvoje recepty sú veľmi dobré a poučné, pre všetky vekové skupiny varecháčok. A tie slané recepty. No super.
Začni znova.
sonulienka
@motyka ďakujem za milé slová skutočne si ma potešila. Ani som sa veľmi neodmlčala. Dávam sem recepty len možno práve tie Ťa nezaujali.
Mrkni napr. tento varecha.pravda.sk/recepty/medova-babovka-fotorecept/51897...
alebo tento: varecha.pravda.sk/recepty/nadychany-ryzovy-nakyp-fotorece...
no a zajtra v novinách PRAVDA bude ako každý piatok príloha VARECHA a tam bude tiež môj recpt čo som piekla vnučke tortu.
No pousilujem sa dať sem niečo aj čo sa týka varenia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia