Ananásové lievance
Ananásové lievance

Ananásové lievance fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 21. januára 2023

Spestrenie raňajok, desiatej alebo použiteľné ako nenáročný dezert. Nápad z BBC food od Nadiye Hussain.

3-4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

340 g (plátky z konzervy)
125 g
1 ks
2 PL rozpustené
1 ČL
1/2 KL
130 ml
štipka
Na opekanie:
 (alebo olej )




Postup

  1. 1

    Na tieto pancakes je viacero verzií, mne sa páčil práve Nadiyin postup. Ananásové plátky z konzervy necháme na sitku odkvapkať od nálevu. Maslo rozpustíme a vlažné ho rozhabarkujeme s mliekom a vajcom. V mise zmiešame múku so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Prilejeme mliečnu zmes a dôkladne premiešame, dostaneme hustejšie ale tekuté cestíčko.

    Ananásové lievance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K opekaniu som použila kokosový olej, dá sa aj maslo. Panvičku som potrela olejom a na horúci som naberačkou priliala trocha cesta. Do stredu som vtlačila koliesko ananásu. Z oboch strán som koláčik opiekla do červena, na miernom ohni, aby neostalo cesto surové.

    Ananásové lievance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mne sa osvedčilo dať menej cesta, v podstate musí vystačiť na všetky kolieska ananásu. Vyšlo ich 13 kusov, porcia pre 3-4 osoby. Sú veľmi chutné, šťavnaté.

    Ananásové lievance (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

kucharka
Pekný a jednoduchý recept, už som to videla - Nadiyu mám rada a často ju pozerám, ale ešte som to nerobila. Veru, teraz by som si dala …
Ďakujem za recept a pripomenutie.
kukulienka71
@kucharka (22.1.2023 09:57) v našich končinách som videla niečo také s kolieskami jablka. Ananás je však viac šťavnatý a tiež hodnotný. Je to spôsob ako deťom vpašovať viac ovocia do jedálnička. Tvoj komentár ma potešil, ďakujem.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia