Ananásové lievance fotorecept
Foto: kukulienka71
Spestrenie raňajok, desiatej alebo použiteľné ako nenáročný dezert. Nápad z BBC food od Nadiye Hussain.
porcie
príprava
Suroviny
340 g (plátky z konzervy) |
|
125 g |
|
1 ks |
|
2 PL rozpustené |
|
1 ČL |
|
1/2 KL |
|
130 ml |
|
štipka |
|
Na opekanie: | |
(alebo olej ) |
|
Postup
-
1
Na tieto pancakes je viacero verzií, mne sa páčil práve Nadiyin postup. Ananásové plátky z konzervy necháme na sitku odkvapkať od nálevu. Maslo rozpustíme a vlažné ho rozhabarkujeme s mliekom a vajcom. V mise zmiešame múku so štipkou soli, práškovým cukrom a práškom do pečiva. Prilejeme mliečnu zmes a dôkladne premiešame, dostaneme hustejšie ale tekuté cestíčko.
-
2
K opekaniu som použila kokosový olej, dá sa aj maslo. Panvičku som potrela olejom a na horúci som naberačkou priliala trocha cesta. Do stredu som vtlačila koliesko ananásu. Z oboch strán som koláčik opiekla do červena, na miernom ohni, aby neostalo cesto surové.
-
3
Mne sa osvedčilo dať menej cesta, v podstate musí vystačiť na všetky kolieska ananásu. Vyšlo ich 13 kusov, porcia pre 3-4 osoby. Sú veľmi chutné, šťavnaté.
Ďakujem za recept a pripomenutie.