Toto chutné jedlo patrí medzi naše obľúbené jedlá z hríbov a jeho príprava je jednoduchá.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 veľká hrsť sušené |
|
3 šálky á 250 ml |
|
6 šálok á 250 ml, vriaca |
|
2 kocky |
|
1 PL |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
1 zväzok |
|
1 ks, stredne veľká |
|
200 g, strúhaný |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Sušené dubáky namočíme na 30 minút do vlažnej vody, Cibuľu pokrájame na kocky, petržlenovú vňať posekáme na drobno a ryžu niekoľkokrát premyjeme vo vlažnej vode.
- 2
V jenskej mise orestujeme cibuľu a ryžu, zalejeme odmeraným množstvom vriacej vody, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Pridáme namočené dubáky aj s odou, v ktorej boli namočené. Premiešame všetko spolu aj s rozdrobeným slepačím bujonom. Prikryjeme a vložíme do trúby vyhriatej na 180 supňov na 30 minút, vypneme zdroj tepla a necháme ešte v trúbe dôjsť dalších 15 minút.
- 3
Vyberieme z trúby a rizoto načechráme vidličkou, aby bolo pekne nadýchané. Jednotlivé porcie na tanieri bohate posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným údeným syrom. Podávame s kyslou uhorkou alebo so šalátmi zo sezonnej zeleniny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/hubove-rizoto-fotorecept/9344-p...