Pâte brisée s rebarborou fotorecept

paploska - fotkapaploska, 15. júla 2013
Pâte brisée s rebarborou (fotorecept)
Foto: paploska

Toto leto som zatiaľ iný koláč nepiekla. Len ho kombinujem, raz s jahodami, inokedy s jablkami. Vyskúšajte, určite príjemne osvieži a poteší všetkých maškrtníkov. Zobraziť celý popisToto leto som zatiaľ iný koláč nepiekla. Len ho kombinujem, raz s jahodami, inokedy s jablkami. Vyskúšajte, určite príjemne osvieži a poteší všetkých maškrtníkov. Ak vynecháte cukor a pridáte 1 a pol lyžičky soli môžete si upiecť výborný slaný koláč podľa vlastnej fantázie.

16
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
250 g
1/2 ČL
2 PL
3 PL
1 ks
Plnka:
400 g
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny, maslo a vajíčko musia mať izbovú teplotu.

    Pâte brisée s rebarborou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špladovú múku môžete nahradiť hladkou pšeničnou múkou. Do múky postrúhame maslo, pridáme cukor, soľ, vajíčko a vodu. Vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na hodinu do chladničky. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred, ale potom musíte rátať minimálne s hodinou, pokým sa cesto bude dať rozvaľkať a spracovávať.

    Pâte brisée s rebarborou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po hodine cesto rozvaľkáme na približne 0,5 cm plát. Hrúbku prispôsobte svojej chuti, len pozor, aby nebolo veľmi tenké, lebo sa bude zle krájať.

    Pâte brisée s rebarborou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku si pripravíme z očistenej a na 1 cm pokrájanej rebarbory, hnedého cukru, škorice a hrozienok. Tento koláč je výborný aj s plnkou z natenko pokrájaných jabĺk, hrozienok a škorice. Plnku navrstvíme na koláč, pozor na šťavu, tá by koláč rozmočila.

    Pâte brisée s rebarborou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč pečieme na 200 st. asi 35-40 minút. Dobrú chuť.

    Pâte brisée s rebarborou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

majsterka
Rebarbora je fajn na letné múčniky.Neskúšala si tento koláč piecť s tvarohom?Je to celkom dobrá kombinácia
paploska
@majsterka ďakujem za radu, ale ja musím piecť bez mlieka, a teda aj bez smotany, tvarohu a jogurtu. Ale raz určite vyskúšam. Tvaroh som mala veľmi rada :-)
afataga
kolac vyzera uplne uzasne, len ja nemam nervy lupat tu rebarboru, ale cesto si skopirujem a urobim s jablkami, alebo teraz s marhulami, aj foto mas vydarene
paploska
@afataga s jablkami je to naozaj výborné, len ich pokrájaj na plátky, nestrúhaj. budú mať taký francúzsky šmrnc :-) a pokvapkaj javorovým sirupom. ja som včera kvapkala aj tento rebarborový, bol desne kyslý :-) a práve som sa tu chcela spýtať, či nemá niekto dobrý nápad na lúpanie rebarbory...je to naozaj des.
helanka
rebarboru nemusis lupat ak ju nakrajas na tenke kusky. membrana sa narusi a nema fuzy.
to iste plati aj pre repikovy zeler.
irenaw
krása, celkom podľa môjho gusta, tenučké cesto a veľa ovocia :-)
aleana
A nejaka drobenka na vrch by nemohla ist? Viem si to s nou predstavit...drobenkove kolace mam velmi rada :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia