Vianočné orechové sucháre bez lepku
Foto: novalim
Aj vy si radi namáčate sušienky do čaju či kávy? My to zbožňujeme, a preto sme si napiekli túto neodolateľnú náhradu za
sušienky - Zobraziť celý popisAj vy si radi namáčate sušienky do čaju či kávy? My to zbožňujeme, a preto sme si napiekli túto neodolateľnú náhradu za
sušienky - orechové sucháre bez lepku. Chrumkavé chlebíky s celými lieskovcami zdvihnú náladu aj v tom najhoršom počasí. S
touto základnou verziou môžete experimentovať a pridať aj mandle alebo vlašské orechy. Fantázii sa medze nekladú, tak sa do
toho s chuťou pustite.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
100 g (+ na vysypanie formy) |
|
3 ks |
|
120 g |
|
50 g rozpustené (+ na vymastenie formy) |
|
1 ČL |
|
150 g (v šupke) |
|
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame vlažné rozpustené maslo, preosiatu múku a kypriaci prášok. Potom zľahka primiešame celé orechy aj so šupkou.
- 2
Zmes vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút. Chlebík je hotový, keď sa cesto nelepí na zapichnutú špajlu.
- 3
Upečený ho vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, ale ešte teplý ho vyberieme z formy. Zabalíme do alobalu, aby nestvrdol. Necháme ho odpočívať do druhého dňa.
- 4
Na druhý deň chlebík nakrájame na plátky hrubé 1 cm, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme ich sušiť do rúry vyhriatej na 120 - 150 °C, trvá to približne 30 minút. Sucháre sú hotové, keď sú zvrchu tvrdé a upečené do chrumkava.
Tiež sucháre:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu