Orechové sucháre
Orechové sucháre

Vianočné orechové sucháre bez lepku

novalim - fotkanovalim, 19. decembra 2021. Komerčný recept.
Vianočné orechové sucháre bez lepku
Foto: novalim

Aj vy si radi namáčate sušienky do čaju či kávy? My to zbožňujeme, a preto sme si napiekli túto neodolateľnú náhradu za sušienky - Zobraziť celý popisAj vy si radi namáčate sušienky do čaju či kávy? My to zbožňujeme, a preto sme si napiekli túto neodolateľnú náhradu za sušienky - orechové sucháre bez lepku. Chrumkavé chlebíky s celými lieskovcami zdvihnú náladu aj v tom najhoršom počasí. S touto základnou verziou môžete experimentovať a pridať aj mandle alebo vlašské orechy. Fantázii sa medze nekladú, tak sa do toho s chuťou pustite.
Zdroj: www.novalim.sk

15 ks
porcií
90 minút
príprava
40+30 minút
na 170 °C

Suroviny

100 g (+ na vysypanie formy)
3 ks
120 g
50 g rozpustené (+ na vymastenie formy)
1 ČL
150 g (v šupke)




Postup

  1. 1

    Bielky s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridávame vlažné rozpustené maslo, preosiatu múku a kypriaci prášok. Potom zľahka primiešame celé orechy aj so šupkou.

  2. 2

    Zmes vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút. Chlebík je hotový, keď sa cesto nelepí na zapichnutú špajlu.

  3. 3

    Upečený ho vyberieme z rúry, necháme pár minút vychladnúť, ale ešte teplý ho vyberieme z formy. Zabalíme do alobalu, aby nestvrdol. Necháme ho odpočívať do druhého dňa.

  4. 4

    Na druhý deň chlebík nakrájame na plátky hrubé 1 cm, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme ich sušiť do rúry vyhriatej na 120 - 150 °C, trvá to približne 30 minút. Sucháre sú hotové, keď sú zvrchu tvrdé a upečené do chrumkava.

Diskusia k receptu

evanaaa
Z čoho sú oranžové, len z pečenia? Ale iste sú dobré, chrumkavé.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia