Orechové taštičky fotorecept
Foto: tejaja
Orechové taštičky sú vianočné pečivo, ktoré má tú výhodu, že ho môžeme upiecť s veľkým predstihom, aj dva týždne pred Vianocami, keď ešte nie Zobraziť celý popisOrechové taštičky sú vianočné pečivo, ktoré má tú výhodu, že ho môžeme upiecť s veľkým predstihom, aj dva týždne pred Vianocami, keď ešte nie je taký nával práce. V pohode vydrží nielen do Nového roku, ale aj po ňom. A ešte jedna výhoda, ak ho neskonzumujete, pekne sa dá v krabičke zamraziť. Toto pečivo ale nie je viazané len na Vianoce. Kľudne ho môžete pripraviť aj pre návštevu ku káve.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g mleté |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
200 g (Hera, Palmarin) |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
100 g |
|
100 g (alebo čokoládová) |
|
125 g |
|
cca 2 PL |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Na obaľovanie: | |
|
Postup
-
1
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime. Cesto dáme na polhodinu do chladničky. Kľudne ho ale môžeme urobiť aj deň dopredu, vtedy ho zabalíme do fólie.
-
2
V miske zmiešame lieskovce, cukrovú ryžu a hrozienka, ktoré sme predtým namočili v rume.
-
3
Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6 cm.
-
4
Kolieska potrieme bielkom a na polovicu každého kolieska uložíme lyžičkou zmes.
-
5
Kolieska prehneme, ale nie na polovicu, len tak, aby bolo náplň trocha vidieť. Nepritláčame prehnutú časť, len jemne priložíme. Taštičky dáme na papierom vyložený plech.
-
6
Pečieme 8-10 minút na 170 °C, aby ostali svetlé. Skontrolovať môžeme podľa spodu taštičiek, nemajú byť tmavé.
- 7
Upečené taštičky ihneď po vybratí z rúry, teda horúce, obaľujeme v práškovom cukre.
- 7
Diskusia k receptu