Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
príprava
Postup
-
1
Sušenie cherry paradajok: Paradajky nakrájame na tretinky. Vložíme do rúry a sušíme približne 60 minút pri teplote 120 °C
- 2
Príprava šalátu: Natrháme listy šalátu (rukola, friseé, kučeravý červený šalát, rímske listy, valeriána – z každého asi 30g) a zmiešame s paradajkami.
- 3
Zmes môžeme ochutiť olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou alebo korením podľa chuti.
- 4
Podávame s lesným ovocím a plátkom syra. Vďaka svojej biskvitovej vôni a delikátnej chuti vytvorí šumivé víno Hubert L´Original brut so šalátom jedinečnú harmóniu.
- 5
Náš tip: Listy vždy radšej natrháme, pretože pri krájaní strácajú vnútornú šťavu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu