Letný šalát so suchým sektom

redakcia - fotkaredakcia, 6. augusta 2009
Letný šalát so suchým sektom

Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

20 minút
príprava

Suroviny

200 g
250 g
150 g
300 g
0,7 l




Postup

  1. 1

    Sušenie cherry paradajok: Paradajky nakrájame na tretinky. Vložíme do rúry a sušíme približne 60 minút pri teplote 120 °C

  2. 2

    Príprava šalátu: Natrháme listy šalátu (rukola, friseé, kučeravý červený šalát, rímske listy, valeriána – z každého asi 30g) a zmiešame s paradajkami.

  3. 3

    Zmes môžeme ochutiť olivovým olejom, balzamikovým octom, soľou alebo korením podľa chuti.

  4. 4

    Podávame s lesným ovocím a plátkom syra. Vďaka svojej biskvitovej vôni a delikátnej chuti vytvorí šumivé víno Hubert L´Original brut so šalátom jedinečnú harmóniu.

  5. 5

    Náš tip: Listy vždy radšej natrháme, pretože pri krájaní strácajú vnútornú šťavu.

Diskusia k receptu

Vymazať
pacinka
Natrafila som tu na tento recept pana Zideka a cudujem sa, ze tu nie je ziaden komentar, zrejme ho tu vtedy nikto nepoznal :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia