Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA

nonna - fotkanonna, 23. augusta 2012

Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu. Je to môj jeden z dávnejších kulinárskych počinov, použila som dva druhy mäsa zámerne, aby som skúsila, či bude nejaký výraznejší rozdiel v chuti. No a naozaj bolo cítiť, ktoré mäso je ktoré. Ako príloha sa hodia suché varené zemiaky alebo zemiakové pyré alebo aj ryža, lepšie Natural. A vínko môže byť Rizling rýnsky suchý staršieho dáta alebo červený Cabernet Sauvignon suchý.

1
porcia
7 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Rezne rozklepeme, potrieme korením Mleté mäso z oboch strán a potom tekutými koreniami Madeira a Maggi tiež o oboch strán.

  2. 2

    Prikryjeme pokrievkou a dáme marinovať na 24 hodín. Rozomelieme alebo stačí aj rozmelniť si kukuričné lupienky.

  3. 3

    Vajce rozmiešame s jogurtom, múkou, Maizenou, primiešame bobkový list, kukuričné lupienky, čierne korenie, trošku osolíme.

  4. 4

    Rezne obalíme v tomto cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
@stanojezik - nie, nepamätám sa, že by som ich musela prežvíkavať aspoň 10 minút, kým by som ich spracovala na zjediteľné. Ae zasa také žuvacie posilňujú žuvacie ústne svaly, nie? @zdezda - vďaka za ocenenie a aj chuť skúsiť. A celkom určite toto cestíčko sa hodí aj na zeleninku, tekvica, karfiol, kaleráb, cibuľa, zemiak, celer.....a huby, ak by niekto z Vás nemal práve chuť na mäso. Chutný víkend želám!
@dogagador - ja sa Ti už ani nepamätám, čo presne som z tej kravy mala. Je to dávnejší recepis. Ak chceš sprobovať, urob z toho, čo zvykneš alebo podľa možností budilára, lebo dnes aj toto hrá veľkú roľu. A ako som napísala Zdezde, dobrá je aj zeleniuna v tom, nemusí byť zrovna len mäso. Aj Tebe chutný víkend!
hodné vyskúšania... ale ja väčšinou nepoužívam koreniace zmesi, tak poprosím, čo obsahuje korenie mleté mäso a čo korenie madeira?

Pridaj komentár k receptu: