Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA

nonna - fotkaNonna, 23. augusta 2012 11:42
Ďalšie recepty »

Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu. Je to môj jeden z dávnejších kulinárskych počinov, použila som dva druhy mäsa zámerne, aby som skúsila, či bude nejaký výraznejší rozdiel v chuti. No a naozaj bolo cítiť, ktoré mäso je ktoré. Ako príloha sa hodia suché varené zemiaky alebo zemiakové pyré alebo aj ryža, lepšie Natural. A vínko môže byť Rizling rýnsky suchý staršieho dáta alebo červený Cabernet Sauvignon suchý.

1
porcia
7 min
príprava
12 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Rezne rozklepeme, potrieme korením Mleté mäso z oboch strán a potom tekutými koreniami Madeira a Maggi tiež o oboch strán.

  2. 2

    Prikryjeme pokrievkou a dáme marinovať na 24 hodín. Rozomelieme alebo stačí aj rozmelniť si kukuričné lupienky.

  3. 3

    Vajce rozmiešame s jogurtom, múkou, Maizenou, primiešame bobkový list, kukuričné lupienky, čierne korenie, trošku osolíme.

  4. 4

    Rezne obalíme v tomto cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist