Mäsový vývar s krupicovými haluškami a zeleninou
Suroviny
Vývar: | |
1 kg |
|
0,5 kg |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
6 zrniek |
|
12 zrniek |
|
|
|
|
|
Krupicové halušky: | |
200 ml |
|
25 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Zelenina do polievky: | |
16 hlavičiek |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso, cibuľu a zeleninu nakrájame na väčšie kusy a prudko opečieme na oleji, pridáme korenie, zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu, plameň zmiernime na minimum a vývar varíme aspoň 3 hodiny. Potom ho scedíme. Mlieko s maslom privedieme do varu a za stáleho miešania doň vsypeme krupicu. Keď sa cesto nechytá na steny hrnca a varechu, necháme ho vychladnúť, pridáme vajce, štipku muškátového kvetu, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
- 2
Z cesta vykrajujeme pomocou navlhčenej lyžičky halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej osolenej vody, zavaríme ich asi 3 minúty, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, krátko prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme trochou oleja.
- 3
Na taniere servírujeme očistené hlavičky ružičkového kelu rozkrojené na polovičky, kaleráb nakrájaný na tenké prúžky alebo plátky, halušky a všetko zalejeme horúcim vývarom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu