Foto: xd
Ak máte radi cestoviny, vyskúšajte tieto s tekvicovým pyré, pórom, cesnakom,šalviou a trochou parmezánu.
porcie
Postup
-
1
Tekvicu olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci privedieme osolenú vodu k varu. Pridáme tekvicu a uvaríme domäkka. Uvarenú tekvicu rozmixujeme dohladka.
- 2
Špagety uvaríme podľa návodu al dente. 1 šálku vody z cestovín si odložíme.
- 3
Medzitým v panvici rozpustíme maslo, na strednom - nízkom plameni opražíme nadrobno pokrájaný pór asi 3 minúty, potom pridáme pretlačený cesnak a pražíme ďalšie 2 minúty domäkka a dozlata. Pridáme tekvicové pyré, dochutíme soľou a korením a pridáme trochu vody z cestovín. Vmiešame parmezán, šalviu a cestoviny, aby sa dobre pokryli omáčkou.
- 4
Podávame posypané parmezánom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@martinis presne tak :) škoda, že taniere so šalviou doma nemám :D
robievam s omáčkou z hokkaida, ale to je tak veľmi sezónne, maslovú je dostať častejšie... recept sa mi veľmi páči, aj použité bylinky...
mám jedinú výhradu, s touto gramážou na 4 porcie by som ja veru doma neuspela - iba ak by som podávala ako teplé predjedlo :-) a tak si to aj odkladám do KK