Pikantná šafranová hruška v župane
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
šéfkuchár penziónu Harmónia v Ostraticiach, 18. júna 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Hrušky ošúpeme a uvaríme do polomäkka v džúse, do ktorého pridáme šafran. Hrušky vysušíme servítkou a prešpikujeme čili papričkou. Z lístkového cesta vyvaľkáme tenší plátok, do ktorého obtočíme hrušku tak, aby trčala stopka. Hrušky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 2
Cesto potrieme žĺtkom a pomaly pečieme asi pri 150 stupňoch asi 25 až 30 minút. Džús, v ktorom sa hrušky varili, môžeme vyvariť, jemne zahustiť solamylom a podávať k hruške ako omáčku.
- 3
NÁŠ TIP: Spojenie chute sladkej hrušky, trošku slaného cesta a ostrej čili papričky dáva spolu zaujímavú chuť. Pikantná hruška nie je však len potešením pre chuťové poháriky, ale veľmi pekne vyzerá aj na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu