Na opakované želania môjho manželíka som sa pokúsila o slovenskú verziu tradičného anglického "steak pie" .. žiaľ, na záverečné foto som bola pomalá :-(
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak očitíme a na drobno nakrájame. Mäso orežeme od mastných častí (každý podľa vlastnej chuti :-)), umyjeme a nakrájame na drobné kocky. Šampióny ošúpenie, umyjeme a tiež nakrájame na drobno. Takto máme pripravené všetky suroviny, okrem lístkového cesta, ktoré vyberieme z chladničky až krátko pred pečením.
- 2
V tlakovom hrnci osmažíme na olivovom oleji do sklovita cibuľu, pridáme mäso a zakrátko aj cesnak. Posypeme korením - paprikou, čiernym korením, štipkou oregána pre vôňu a iným korením podľa vašej chuti - a po asi 5 minútach podlejeme cca 1-2 dcl vody, uzatvoríme a pod tlakom varíme cca 45 min. (v závislosti od druhu tlakového hrnca). Po uvarení pridáme šampióny a ak je šťava riedka, môžeme zahustiť trochou solamylu. Šťavy pripravíme toľko, aby výsledný "koláč" nebol suchý, ale ani moc mokrý. Dochutíme soľou alebo vegetou.
- 3
Medzitým si pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme na dve časti - na dno a vrch zapekacej misy. Spodnú časť cesta vložíme do zapekačky tak, aby nám prekrývalo aj boky misy. Navrstvíme mäso, ktoré prikryjeme druhou časťou cesta. Zo zvyšku cesta môžeme na vrch povykrajovať rôzne častia ornamenty, potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme pri 200 stupňoch celzia asi 20-25 minút.
- 4
Po upečení nakrájame a podávame so zemiakovou kašou a sparenou brokolicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.couriermail.com.au/lifestyle/cliches-shell-be-right-mate/s...