Medovníkové slimáky so zemiakovým kysnutým cestom fotorecept
Foto: danculka
Medovníkové cesto je podľa receptu na tomto linku.vhttp://varecha.pravda.sk/recepty/hodove-medovniky-fotorecept/20776-recept.html a zemiaková uvediem vrecepte...
príprava
na 200 °C
Suroviny
Z jednej dávky uvedene v linku hore |
|
zemiakové cesto: | |
250g |
|
250g |
|
1čl |
|
1 ks+ 1ks na potretie |
|
80g |
|
270ml vlažné |
|
80g |
|
25g |
|
200g uvarené a nastrúhané |
|
Postup
-
1
Nakoľko mi zostalo v chladničke cesto z medovníkov,tak som rozmýšlala ,ako z neho urobiť niečo ku kakau alebo ku bielej káve a napadlo ma toto,dajú sa s tým vybaviť aj raňajky. Múky obe,soľ,cukor,/cukor necháme len trošku do kvásku,/zmiešame a z mlieka cukru a droždia urobíme kvások,keď podkysne tak ho vlejeme do múky a pridáme zemiaky nadrobno nastrúhané , tuk vlažný a vajíčko a vymiesime cesto,cesto nenechávame kysnúť pracujeme ihneď,obe cestá si rozvaľkáme a na spodok dáme zemiakové a na vrch medovníkové a stočíme roládu ,vlastne z tejto dávky urobíme dve rolády....
-
2
asi takto,keď budete robiť rolády tenšie ,tak koláčiky budú menšie a bude ich viac...
-
3
nakrájame asi na 1, 1/2cm...
-
4
uložíme na plech a potrieme vajíčkom a upečieme ,pri 200st do ružova...
-
5
a medovníkovo-zemiakový slimák je na svete,Dobrú chuť!
Diskusia k receptu