Africké prsičká à la cajun

Burc Tuncel
šéfkuchár hotela Sheraton v Bratislave, člen World Master Chefs, 5. marca 2012
Africké prsičká à la cajun
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 ks bez kože aj s kúskom krídla
2 šálky
2 PL
2 PL
 podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Vo veľkej plytkej nádobe premiešajte olej, kajenské korenie, talianske korenie, cesnakový prášok a citrón. Plátky kuracích pŕs s krídelkom poriadne namočte do zmesi a nechajte pol hodiny odležať v chladničke.

  2. 2

    Predhrejte gril na vysokú teplotu.

  3. 3

    Jemne potrite grilovacím olejom. Kurča vyberte z marinády a opečte ho z každej strany po 6–8 minút. Podávajte s opečenými zemiakmi a redukovanou (odparenou) kuracou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia