Foto: palokuchki
Tento recept mam z australskej sutaze My Kitchen Rules. Zvlastna kombinacia bazalky a pomarancovej kory a stavy ma zaujala. Kolac som vyskusala a Zobraziť celý popisTento recept mam z australskej sutaze My Kitchen Rules. Zvlastna kombinacia bazalky a pomarancovej kory a stavy ma zaujala. Kolac som vyskusala a musim povedat, ze vsetkym nam chutil.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
180 g |
|
180 g jemný |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
210 g |
|
2 1/2 KL |
|
100 ml |
|
5 listkov |
|
1 PL |
|
Pomarančový sirup: | |
200 g jemný |
|
150 ml |
|
1/3 salky |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Muku som si pomiesala s posekanou bazalkou, nastruhanou pomarancovou korou a praskom do peciva.
-
2
Zmaknute maslo som vymiesala s cukrom, potom som postupne
-
3
do masla zamiesala vajicka.
-
4
K maslu som potom pridala muku s praskom do peciva, nastruhanu pomarancovu koru, pomarancovu stavu, nasekane bazalkove listy a pomarancovu marmeladu. Vsetko som spolu premiesala.
-
5
Cesto som naliala do vymastenej a mukou vysypanej formy 11/22 cm. Vhodna je aj okruhla forma priemeru 20cm. Cesto som piekla vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
-
6
Pokym sa mi kolac piekol uvarila som si sirup. Do kastrola som dala cukor, pomarancovu stavu, nastruhanu pomaravcovu koru a vodu. Nechala som to zovriet a sirup som varila pokym mi nezhustol. Bolo to asi 5 minut.
-
7
Upeceny kolac som vyklopila a este teply poliala polovickou pomarancovym sirupom. Druhu polovicku sirupu som si nechala na poliatie zmrzliny, ktoru som podavala s kolacom.
-
8
Odfotila som pomarancovu marmeladu, ktoru som som pouzila do tohto kolaca.
Recept si ukladam,vdaka!