Murgh Tikka (predjedlo z kurčaťa)
V receptoch kuchýň Indie sa často stretnete s pojmom garam masala. Nie je to nič tajomné, je to vlastne zmes korenín, mierne opražená, aby sa zvýraznila ich chuť, a pomletá na prášok....
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
Torta a al Sacher so šľahačkou
Tato vyborna tortička, je z jedneho časopisu je ozaj dobra všetkym nam chutila
Špenátová palacinka s pikantnou plnkou
Z mlieka, hladkej múky, vajec, špenátu a soli pripravíme cesto a upečieme palacinky.
Frikadelky so zeleninou :)
Recept je pôvodne z knihy receptov od Ursuly Summovej. Trošku mnou upravený ale varte podľa svojej...
Považská dovolenková pizza
Dovolenkujeme u našich a varí sa z domácich surovín (teda väčšinou), tie chute sú skutočne nezameniteľné....
Hrášková polievka s mätou
Už aby tu bola jar! Možno sa mi ju podarí privolať touto ľahučkou polievkou:-)
Vyprážaný karfiol
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené. Najradšej ho robím...
Rožteky nekysnuté
Jsou to naše oblíbené rohlíčky a nejsou náročné na přípravu, těsto se nenechává kynout, ...
Chlebová polévka s belugou
Černá čočka - beluga, dobrá, vařená za půl hodiny, hodí se na saláty, ...
Kardamómové venčeky
Voňavé, sladké, jemné, chrumkavé a kalorické... Všetko, čo má mať tá správna...
Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...
Vegánska tekvicovo-perníková žemľovka
Výborná žemľovka jednoduchá na prípravu, vhodná aj pre alergikov na vajcia. Ak máte radi sladké...
Hovädzí jazyk s hrozienkovou omáčkou
Gastronómia vždy cestovala. A tak nám v strede a na východe Európy zmiešala chute, zvyky i kombinácie. Naštastie však v každej...
Veľmi chutné záviny
Už som vyskúšala veľa receptov na záviny a nedalo mi nevyskúšať aj ďalší recept a vôbec neľutujem,...
Ryžový závitok plnený špargľou
Špargľu ak máme čerstvú uvaríme v slanej vode. Ak máme zaváranú tak ju scedíme. Špargľu obalíme...
Gratinovaná tortička z kolienok s čerešňami
Kolienka uvaríme a scedíme. Žĺtka vymiešame so 100 gramami cukru a vanilkou na žltú penu, ...
Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...
Dve pizze: s krevetami a medvedím cesnakom, so žampiónmi
Konečne som nahovorila môjho manžela, že bude jesť krevety, ale keďže som si nebola celkom...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Mliečna ryža so syrom s modrou plesňou a kuracími kúskami
Zazrel som reklamu, ako ten medveď spieva o mliečnej ryži. Pri tom som si spomenul,...
Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30–40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na plátky nakrájanú...
Rozmarínovo-levandulové kura s kuskusom
Inšpirovala ma moja favoritka Petra Holzapfel, voľne som si prispôsobila recept našim pomerom a mojim preferenciám...
Jemné trené cesto
Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku,...
Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...
Zvyškový obed :)
Včera sme mali grilovačku, z 11 pozvaných prišli 4 :D a my nachystaného ako pre armádu. Nevadí...