Kokosové ježe
Foto: kitchenguru
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
300 g |
|
Na obaľovanie: | |
250 g |
|
50 g |
|
5-6 PL |
|
200 g |
|
150 g (alebo margarín) |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky prísady spolu zmiešame, nie je dôležité vymixovať vajce s cukrom. Tento recept je jednoduchý a rýchly. Postupnosť pridávania jednotlivých surovín nie je dôležitá. Dôležité je to len poriadne pomixovať až vznikne polotuhé cesto.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov Celzia cca 20-25 minút. Treba si sledovať, každá rúra pečie inak.
- 4
Po upečení nakrájame na kocky. Obaľujeme v kakaovej poleve, ktorú sme si pripravili - zmiešame kakao s mliekom a cukrom, roztopíme miešaním v hrnci a po odstavení primiešame maslo. Nakrájané kocky postupne obalíme v kakaovej poleve a následne v kokose. Tieto ježe sú nižšie lebo som dala širší a väčší plech, ak dáte rozmerovo vhodný, cesto bude vyššie.
Tiež kokosový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem za poznatok pozriem originálny austrálsky recept. :-)