Baba s kapustou a hríbami
Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a na jemno postrúhame. Pridáme majorán, vajcia, soľ, korenie, rascu, pretlačený cesnak a nakrájanú cibuľu. Všetky suroviny zmiešame do jednej masy.
- 2
Bravčovou masťou vymastíme plech a masu naň pravidelne rozlejeme. Pečieme pri 175 oC 45 minút. Na masle podusíme hríby, kyslú kapustu podusíme spolu s bobkovým listom do polomäkka.
- 3
10 minút pred koncom pečenia rozložíme na skoro upečenú babu kapustu a hríby. Necháme 10 minút zapiecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu