Baba s kapustou a hríbami

Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
Baba s kapustou a hríbami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

12 ks stredne veľké
3 ks
400 g
2 ks
1 hlávka
3 ks
200 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a na jemno postrúhame. Pridáme majorán, vajcia, soľ, korenie, rascu, pretlačený cesnak a nakrájanú cibuľu. Všetky suroviny zmiešame do jednej masy.

  2. 2

    Bravčovou masťou vymastíme plech a masu naň pravidelne rozlejeme. Pečieme pri 175 oC 45 minút. Na masle podusíme hríby, kyslú kapustu podusíme spolu s bobkovým listom do polomäkka.

  3. 3

    10 minút pred koncom pečenia rozložíme na skoro upečenú babu kapustu a hríby. Necháme 10 minút zapiecť.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
tuším pri Trenčíne sa toto jedlo na plechu s hríbami volá veľkonočná haruľa,výborný recept ale jasné že to zjeme aj ako babu:)))že by s Turnej.A v TN malé vysmážané kúsky ale bez híbikov-baba.Oboje je moc chutné.

Pridaj komentár k receptu: