Baba s kapustou a hríbami

Marek Petho
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 17. septembra 2010
Baba s kapustou a hríbami
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

12 ks stredne veľké
3 ks
400 g
2 ks
1 hlávka
3 ks
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a na jemno postrúhame. Pridáme majorán, vajcia, soľ, korenie, rascu, pretlačený cesnak a nakrájanú cibuľu. Všetky suroviny zmiešame do jednej masy.

  2. 2

    Bravčovou masťou vymastíme plech a masu naň pravidelne rozlejeme. Pečieme pri 175 oC 45 minút. Na masle podusíme hríby, kyslú kapustu podusíme spolu s bobkovým listom do polomäkka.

  3. 3

    10 minút pred koncom pečenia rozložíme na skoro upečenú babu kapustu a hríby. Necháme 10 minút zapiecť.

Diskusia k receptu

coldbery
zaujímavy recept....ale všetky ingredencie mám rada....takže zrčite vyskúšam....:-)))
akludad
vyzerá to zaujímavo.-)))...recptík frčí do KK
valeri
frčí aj do mojej KK :-)), lebo pri pohľade na foto som yoatala hladná :-))
marienka44
Vyzera to jedlo ako chlieb.Netreba do masy dat trochu múky? Takto na plechu sme doma pekavali harulu, ale bez kapusty a hribov.
tonka1951
tuším pri Trenčíne sa toto jedlo na plechu s hríbami volá veľkonočná haruľa,výborný recept ale jasné že to zjeme aj ako babu:)))že by s Turnej.A v TN malé vysmážané kúsky ale bez híbikov-baba.Oboje je moc chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia