Ak ste videli v telke variť pána Keitha Floyda, zaradili ste sa iba do dvoch skupín divákov: vypukla u vás láska na celý život Zobraziť celý popisAk ste videli v telke variť pána Keitha Floyda, zaradili ste sa iba do dvoch skupín divákov: vypukla u vás láska na celý život alebo trpké opovrhnutie. Pasívny stred neexistuje. Gastro bohém jednou rukou varí, druhou pri tom popíja. Všetko zvláda úžasne.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáte mi iste za pravdu, ak ste Floyda variť v televízorovi videli, že v jeho prípade sa dá dosť ťažko odhadnúť presná gramáž surovín. A tiež sa dá pomerne ťažko odhadnúť, koľko toho pri varení vypije. Majster Floyd je práve preto kuchársky umelec a nesmierny vymýšľač receptov priamo na televíznom pľaci. Takže musíme sa držať známeho od pána Wericha: Přimeřeně! Má nám vzniknúť umelecký výtvor - VYPRÁŽANÉ KURA PLNENÉ SYROM A PISTÁCIOVÝMI ORIEŠKAMI S POMARANČOVOU OMÁČKOU.
- 2
Kuracie prsia naklepeme na tenko ako na rezeň. Položíme na ne vylúpané pistáciové oriešky, čerstvú posekanú mätu a tavený syr nakrájaný na drobno.
- 3
Prsia zabalíme ako závitok, spevníme ho dreveným špáradlom, obalíme v troške múky, vytrasieme prebytočnú múku a vhodíme na rozpálenú panvicu s olivovým olejom. Ak sme odvážni a máme kúsok od bytu požiarnikov, môžeme závitky oflambovať trochou slivovice (rakije), aby sme zvýraznili chuť.
- 4
Potom pridáme do panvice s rakijou trochu kešu orieškov, maslo, olivový olej a na chvíľku všetko posmažíme.
- 5
Nakoniec pridáme na mesiačiky rozobraný pomaranč a pomarančovú šťavu. Jemne všetko podusíme asi 10 minút a vyberieme kúsky kuriatka. V panvici zostane výborná šťava, do ktorej pridáme ešte kúsok masla. Jemne vyšľaháme, aby šťava zhustla a dostaneme podľa Keitha Floyda "nádhernú krémovú orientálnu omáčku".
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja rada pozerám rôzne kulinárske programy, ale veru Floydom nadšená nie som. Skôr sa radím k jeho odporcom. Nepáčilo sa mi jeho varenie, pripadal mi večne ako "pod parou", gelbal do panvíc všetko možné, tvoril gebuziny. A v každom jedle musel byť alkohol. Pripadal mi asi ako ten váš SBSkár s franc.zemiakmi. :))