Domáce sushi

podravka - fotkaPodravka, 2. októbra 2017 12:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Domáce sushiFoto: podravka

Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi ryžou je úspech zaručený.

4
porcie
40 min
príprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Ešte horúcu Sushi ryžu uvarenú podľa návodu, zmiešame so sushi su a vytvoríme lepkavú hmotu.

  2. 2

    Riasy rozdelíme a postupne kladieme na bambusovú podložku. Asi na 2/3 plochy riasy rovnomerne rozotrieme ryžu (zostatok neskôr použijeme na spojenie rias do valčeka).

  3. 3

    Do stredu ryžovej plochy kladieme po celej dĺžke na plátky nakrájané ostatné ingrediencie. Nakoniec pomocou bambusovej podložky zrolujeme do tvaru valčeka.

  4. 4

    Rolky nakrájame a podávame so sójovou omáčkou, troškou wasabi a s marinovaným zázvorom.

  5. 5

    Malé tajomstvo: Ak nám "valček" nedrží pekne spolu, voľný okraj riasy potrieme vodou, čím sa lepšie zlepí. Rolky krájame ostrým nožom, ktorý namáčame vo vode, aby sa nám ryža naň nelepila.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist