Domáce sushi

podravka - fotkapodravka, 2. októbra 2017. Komerčný recept.
Domáce sushi
Foto: podravka

Zorganizujte si s priateľmi sushi party! Pripravte sa na perfektnú zábavu pri tvorbe valčekov, so sushi ryžou je úspech zaručený.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

240 g
15 ml
3 ks
2 plátky
plátky
plátky
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ešte horúcu Sushi ryžu uvarenú podľa návodu, zmiešame so sushi su a vytvoríme lepkavú hmotu.

  2. 2

    Riasy rozdelíme a postupne kladieme na bambusovú podložku. Asi na 2/3 plochy riasy rovnomerne rozotrieme ryžu (zostatok neskôr použijeme na spojenie rias do valčeka).

  3. 3

    Do stredu ryžovej plochy kladieme po celej dĺžke na plátky nakrájané ostatné ingrediencie. Nakoniec pomocou bambusovej podložky zrolujeme do tvaru valčeka.

  4. 4

    Rolky nakrájame a podávame so sójovou omáčkou, troškou wasabi a s marinovaným zázvorom.

  5. 5

    Malé tajomstvo: Ak nám "valček" nedrží pekne spolu, voľný okraj riasy potrieme vodou, čím sa lepšie zlepí. Rolky krájame ostrým nožom, ktorý namáčame vo vode, aby sa nám ryža naň nelepila.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre