Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)

Jimmy Martinez
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave , 17. novembra 2012
Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na karamel:
150 g
360 ml
5 ml
Na puding:
8 ks
397 g
315 g
15 ml




Postup

  1. 1

    Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi nezhnednú. Potom trochu pomiešame a necháme ešte zohrievať, až získame kávovú farbu. (Zmes nesmie byť hustá.) Do malých formičiek (150 ml) nalievame karamel ako základ a necháme stáť.

  2. 2

    Puding: Rúru zohrejeme na 180 °C. V jednej nádobe dobre rozmiešame vajce, pridáme zahustené sladené mlieko, zahustené mlieko a vanilku a miešame ďalej, kým nevznikne homogénna zmes. Nalejeme do formičiek takmer doplna a pečieme asi 40 minút. Konzumujeme studené.

Diskusia k receptu

sonulienka
Vyzerá vynikajúce len Ťa prosím možno to pre Teba bude znieť smiešne ale aké je to mlieko zahustené. Mlieko zahustené sladené viem to je Salko ale mlieko zahustené neviem prosím poradíš mi?
Ďakujem lebo receptík sa mi páči.
marikafil
@sonulienka - TATRA mlieko je sladené aj nesladené, to sladené poznáme ako SALKO, ale aj nesladené je omnoho hustejšie ako normálne. Tak skús použiť to...