Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Jimmy Martinez
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave , 17. novembra 2012
šéfkuchár peruánskej reštaurácie Casa Inka v Bratislave , 17. novembra 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi nezhnednú. Potom trochu pomiešame a necháme ešte zohrievať, až získame kávovú farbu. (Zmes nesmie byť hustá.) Do malých formičiek (150 ml) nalievame karamel ako základ a necháme stáť.
- 2
Puding: Rúru zohrejeme na 180 °C. V jednej nádobe dobre rozmiešame vajce, pridáme zahustené sladené mlieko, zahustené mlieko a vanilku a miešame ďalej, kým nevznikne homogénna zmes. Nalejeme do formičiek takmer doplna a pečieme asi 40 minút. Konzumujeme studené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem lebo receptík sa mi páči.
www.theculinarylife.com/2011/crema-volteada-or-peruvian-caramel...