Kuracia veža prekladaná baklažánom
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Baklažán nakrájame na kolieska zhruba 1 cm hrubé, tri kusy na porciu. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Prudko ugrilujeme na rozpálenej panvičke z oboch strán do červena.
- 2
Kuracie prsia umyjeme a osušíme, každú filetu rozkrojíme na tri rezníky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na malom množstve oleja. Pečieme prudko, až kým nie sú rezne prepečené.
- 3
Do stredu taniera položíme jeden rezeň kuracích pŕs, naň dáme koliesko baklažánu, na ktorý navrstvíme jednu čajovú lyžičku pripravenej uhorkovej zmesi. Postup opakujeme tri razy, kým vrstvením nevznikne veža. Ozdobíme vňaťou alebo bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu