Kuracia veža prekladaná baklažánom

Andrej Takáč
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 23. januára 2011
Kuracia veža prekladaná baklažánom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
1 ks väčší
0,1 l
0,05 l
1 ks väčšia
1 balenie
100 g




Postup

  1. 1

    Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, dobre premiešame a necháme chvíľu postáť. Baklažán nakrájame na kolieska zhruba 1 cm hrubé, tri kusy na porciu. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Prudko ugrilujeme na rozpálenej panvičke z oboch strán do červena.

  2. 2

    Kuracie prsia umyjeme a osušíme, každú filetu rozkrojíme na tri rezníky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na malom množstve oleja. Pečieme prudko, až kým nie sú rezne prepečené.

  3. 3

    Do stredu taniera položíme jeden rezeň kuracích pŕs, naň dáme koliesko baklažánu, na ktorý navrstvíme jednu čajovú lyžičku pripravenej uhorkovej zmesi. Postup opakujeme tri razy, kým vrstvením nevznikne veža. Ozdobíme vňaťou alebo bylinkami.

Diskusia k receptu

vcelka
Zaujímavé spojenie - teplé aj studené na jednom tanieri... no ale netreba krútiť hlavou, radšej vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia