Foto: vivaelin
Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po žitnej múke a kvásku s príchuťou medu a kakaa. Zobraziť celý popisNeočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po žitnej múke a kvásku s príchuťou medu a kakaa.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame sypké suroviny (múky, kakao, škorica, sóda). V hrnci pomaly zahrievame med s cukrom, maslom a masťou do rozpustenia. Po celú dobu zahrievania zmes zostáva teplá, nie horúca - nevariť! Keď je rovnomerná konzistencia, dáme vlažnú zmes do múky a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť minimálne 2 h na kuchynskej linke ideálne do druhého dňa v chladničke.
- 2
Odpočinuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Potrieme vodou a dáme piecť na 175 °C 10-15 minút.
- 3
Medovníky sú hneď mäkké.
- 4
Zdobíme podľa seba. Napríklad bielkovou polevou.
- 5
Deti ich zbožňujú.
- 2
Kvások upraví múku pre ľudské telo ľahšie stráviteľnú (rozkladá zložité cukry) a zároveň funguje ako prirodzené kypridlo.
Ďakujem, to je milé
Ďakujem