Medovníky
Medovníky

Medovníky s kváskom

vivaelin - fotkavivaelin, 25. augusta 2020
Medovníky s kváskom
Foto: vivaelin

Neočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po žitnej múke a kvásku s príchuťou medu a kakaa. Zobraziť celý popisNeočakávajte chuť ako klasické medovníky, plné medu a škorice. Tieto medovníky majú výraznú chuť po žitnej múke a kvásku s príchuťou medu a kakaa.

126 ks
porcií
30 + 120 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
150 g
2 PL
2 PL
2 ČL
1 KL
200 g
100 g
90 g
30 g
2 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame sypké suroviny (múky, kakao, škorica, sóda). V hrnci pomaly zahrievame med s cukrom, maslom a masťou do rozpustenia. Po celú dobu zahrievania zmes zostáva teplá, nie horúca - nevariť! Keď je rovnomerná konzistencia, dáme vlažnú zmes do múky a pridáme kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť minimálne 2 h na kuchynskej linke ideálne do druhého dňa v chladničke.

  2. 2

    Odpočinuté cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Potrieme vodou a dáme piecť na 175 °C 10-15 minút.

    Medovníky s kváskom - obrázok 2
  3. 3

    Medovníky sú hneď mäkké.

    Medovníky s kváskom - obrázok 3
  4. 4

    Zdobíme podľa seba. Napríklad bielkovou polevou.

    Medovníky s kváskom - obrázok 4
  5. 5

    Deti ich zbožňujú.

    Medovníky s kváskom - obrázok 5

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Prečo dávať do medovníkov kvások ??????
vivaelin
@dr (25.8.2020 09:55)

Kvások upraví múku pre ľudské telo ľahšie stráviteľnú (rozkladá zložité cukry) a zároveň funguje ako prirodzené kypridlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia