Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 6. augusta 2010
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 6. augusta 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a vymiešame. Pridáme štipku soli, cesto necháme odstáť hodinu v chladničke. Údeného lososa nasekáme ako na tatársky biftek (jemne nakrájame), dochutíme limetovou šťavou, soľou a bielym korením, jemne premiešame.
- 2
Do majonézy pridáme karí korenie, soľ a vymiešame. Z odležaného cesta vytvarujeme malé košíčky, najlepšie do malej formičky, a pečieme pri 180 stupňoch sedem minút.
- 3
Do vychladnutých košíčkov vložíme tatársky biftek z lososa a jemne prelejeme hotovou majonézou. Ozdobíme kúskom citróna a jahodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu