Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou

Karol Sklenár
šéfkuchár reštaurácie Čárda v Lučenci, 6. augusta 2010
Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

100 g
2 ks
150 g
0,5 dl
1 g
1 g
70 g
80 g
2 dl




Postup

  1. 1

    Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a vymiešame. Pridáme štipku soli, cesto necháme odstáť hodinu v chladničke. Údeného lososa nasekáme ako na tatársky biftek (jemne nakrájame), dochutíme limetovou šťavou, soľou a bielym korením, jemne premiešame.

  2. 2

    Do majonézy pridáme karí korenie, soľ a vymiešame. Z odležaného cesta vytvarujeme malé košíčky, najlepšie do malej formičky, a pečieme pri 180 stupňoch sedem minút.

  3. 3

    Do vychladnutých košíčkov vložíme tatársky biftek z lososa a jemne prelejeme hotovou majonézou. Ozdobíme kúskom citróna a jahodou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Veľmi pekne naaranžované, myslwla som ale, že cesto je liate. rozmýšľam, čím by sa dal nahradiť údený losos. Pekné ako chuťovky alebo predjedlo - slávnostné.
tizian1cat
no hlavne tam nesedia tie mnozstvá, 100g múky a 2dl mlieka-to je redsie ako na palacinky -ako sa z toho dajú formovat kosícky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia