Hokkaido polievka
Foto: tatianka2008
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umyjeme tekvicu, rozkrojíme ju na polovicu a vyberieme dužinu a semienka.
- 2
Tekvicu nakrájame na kocky aj so šupkou. Orestujeme na panvici alebo v hrnci s pridaním olivového oleja.
- 3
Pripravíme si vriacu vodu, do ktorej pridáme zeleninový bujón, ak nemáme vývar.
- 4
Do hrnca si dáme všetko spolu - tekvicu a prevarenú vodu s bujónom. Pridáme koreniny podľa chuti - soľ, čierne korenie, mletá rasca , majorán, prelisovaný cesnak.
- 5
Všetko spolu dusíme, kým nie je tekvica mäkká. Keď je tekvica mäkká, pridáme kúsok masla a smotanu na šľahanie (250 g) a všetko spolu rozmixujeme.
- 6
Povaríme všetko spolu ešte takých 5 minút a vypneme. Dobrú chuť! P.S. Polievočku môžeme naservírovať aj s guličkami do polievky.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu