Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Medové kuracie stehná fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 19. augusta 2025
Medové kuracie stehná (fotorecept)
Foto: tejaja

Hydinové mäso je možné pripraviť rôzne. So zeleninou, s ovocím, ale aj s rôznym korením. S medom sa až tak často nepripravuje, ale Zobraziť celý popisHydinové mäso je možné pripraviť rôzne. So zeleninou, s ovocím, ale aj s rôznym korením. S medom sa až tak často nepripravuje, ale dodá to mäsu výbornú príchuť.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 stonka (čerstvý)
2 PL
Marináda:
1 PL
1 PL
1 PL
1/2 KL



Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na marinádu dobre premiešame.

    Medové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehná dáme do pekáča a potrieme marinádou. Pridáme stonku rozmarínu a podlejeme vodou. Zakryté pečieme na 180 °C 15 minút.

    Medové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom vyberieme, stehná potrieme olejom a posypeme sezamovými semienkami.

    Medové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Odkryté dáme do rúry a pečieme 20-25 minút domäkka.

    Medové kuracie stehná (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu