Škvarkový chlebík fotorecept

danculka - fotkadanculka, 4. septembra 2011
Škvarkový chlebík (fotorecept)
Foto: danculka
130 minút
príprava

Suroviny

3dl
1čl
400g
1 sáč.
50g
3dl
400g
1 sáč.
300g drobné
50g




Postup

  1. 1

    Toto je cesto so škvarkami miesené v pekárničke a dané do nej tak postupne, ako som napísala ingrediencie,najskôr sa vymiesi cesto a potom sa doň vmiesia škvarky a dá sa kysnúť,,,

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z pekárničky si cesto vyberieme a dáme kysnúť do misky a zamiesime si cesto zo žitnej múky,tak postupne ako som písala,dáme do nej ingediencie a necháme kysnúť...štipku cukru som nedala ani do jedného cesta,kyslo aj tak pekne...

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto so škvarkami vyvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na 8dielov a potom ich obrátime čpicami von,viď.odr...

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    skôr,ako som si dala druhé cesto do stredu,tak som si z neho odrezala kúsok na ozdoby..

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    z cesta som si urobila guličky a keď som začala baliť cesto,na vrchu som podložila špic cesta guličkou,aby pekne stálo,urobila som to pod každý kus...

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V strede som dala z cesta lístky a dala som do vyhriatej rury na 220 st piecť..po 15 min som stiahla teplotu na 150-180 st a piekla hodinu...potierala som vodou 2x...počas pečenia..

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a tu je výsledok.dobrú chuť!

    Škvarkový chlebík (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

cica2
napadité a výsledok? Nádherný chlebík!:))
evanaaa
To je výstavný chlebík, ešte aj zdobený, trochu trpezlivosti a je pekný, chutný, lebo sú v ňom aj oškvarky, veľmi rada by som taký ochutnala.
ela77
Nejak mi to dnes nemyslí. Chápem dobre, že v strede je cesto bez škvarkov??? Škvarkové bolo použité na zabalenie toho stredného. Netreba ho dať potom ešte podkysnúť a až potom piecť?? Ešte sa priznám -sušené zemiaky- nemala som príležitosť sa s tým stretnúť .
danculka
@ela77 , myslí ti to dobre,naozaj je v strede cesto bez škvariek,sušené zemiaky,to je zemiaková kaša v prášku,kupujem ju v Českom Tešíne...dík za komenty.
ela77
@danculka , ty si rýchla. nemusela si sa ponáhľať s odpoveďou, lebo som sa pohrávala myšlienkou že ten chlebík po odpovedi zajtra vyskúšam. Teraz to vyzerá tak, že to asi pôjdem vyskúšať hneď teraz, škoda, chcela som si poleňošiť xixixxi. Vďaka.
nadia56
@Danculka , chlebik mas nadherny a chutny tiez, chvalim, vyskusam ho podla tvojho receptu, ukladam do kk, ja som oskvarkovy chlieb piekla podobne ale cely v pekarnicke bez zemiakov, tak dobry chlieb som este nejedla, hoci peciem uz 5 rokov chlieb len doma, kazdemu kto ma oskvarky odporucam ich pridat do cesta, zelam ti pekny den:-)
nadia56
@Danculka , chlebik mas nadherny a chutny tiez, chvalim, vyskusam ho podla tvojho receptu, ukladam do kk, ja som oskvarkovy chlieb piekla podobne ale cely v pekarnicke bez zemiakov, tak dobry chlieb som este nejedla, hoci peciem uz 5 rokov chlieb len doma, kazdemu kto ma oskvarky odporucam ich pridat do cesta, zelam ti pekny den:-)
ancicka
Ja som na chlebíky,škvariek mám dosť,takže ho najbližšie urobím.
dam vedieť ako sa vydaril!
Vyzera ako @egre škina,ruža.Aj tu som už robila.
ancicka
Na čom si ho piekla,ja síce pekárničku nemám ,ale vyhnetiem ručne.
danculka
Ako vídíš na plechu,tam som ho aj skladala.... a v rúre,,,,,mne pekárnička dosť pomáha pri miesení,lebo som mala obe ruky operované,,,
tatranka
Veľmi pekný chlebíček.Pripomína mi dožinky,kde takéto ozdobné a vycifrované chlebíky piekli.
tatranka
Tvoj chlebík mi pripomína dožinky.Tam vždy chystali takéto pekné,cifrované chlebíky.
ketty3811
Krásny chlebík.Škvarky urobíme v pekárničke,potom tam zamiesime a potom treba ešte "trochu" šikovnosti a krásny chlebík je na svete.:-))
zdezda
jéééééj, krásny chlebík, a koľko kôrky má, mňam :-)
babkamt
krásny chlebík,vyskúšam,ukladám do kk,lebo dobrých receptov nikdy nie je dosť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia