Krevetovo–zeleninový aspik s pórkom
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 30. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 ml |
|
uvarená z vývaru |
|
uvarený z vývaru |
|
100 g |
|
200 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1 ČL (uzo alebo pernod) |
|
100 g (zelená časť) |
|
50 g (zelená časť) |
|
Postup
-
1
Najprv si uvaríme zeleninový vývar z mrkvy a petržlenu. Panvičku rozpálime a rozpustíme maslo, na ktorom opražíme krevety, osolíme, okoreníme ich a necháme vychladnúť. Plátkovú želatínu ponoríme do studenej vody, aby zmäkla. Medzitým nakrájame zeleninu z vývaru na malé kocky.
- 2
Všetky suroviny aj hrášok potom zmiešame a dáme do formy (môžeme ju vystlať potravinovou fóliou, bude sa ľahšie vyberať aspik), v ktorej budeme robiť aspik. Vývar prihrejeme, aby sme v ňom mohli rozpustiť zmäknutú želatínu (samozrejme bez vody, v ktorej sa močila), potom odstavíme a pridáme anízový destilát a nalejeme ho do formy.
- 3
Celé to dáme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Pór a cibuľku nakrájame na tenké pásiky ako vlasy, dáme do ľadovej vody a do chladničky, kde sa zelenina trošku zakrúti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu