Gratinované špagety

oco - fotkaoco, 26. júla 2010
4
porcie
15 minút
príprava
20/15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
100 g
100 g
60 g
1 ks
100 g
100 g
80 g
1 PL
100 ml
150 ml
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu, petržlen a slaninu nakrájame na kocky.Cibuľu, pór,šampiňóny a stopkový zeler na plátky.Cesnak prelisujeme.

  2. 2

    Maslo rozpustíme,huby z oboch strán osmažíme a vyberieme a odložíme.Pridáme slaninu chvíľku smažíme potom pridáme cibuľu,cesnak a pór.Nakoniec pridáme ostatnú zeleninu,podlejeme bielym vínom,okoreníme a dusíme pod pokrievkou.Medzi tým v slanej vode uvaríme špagety.Rúru vyhrejeme na 180 stupňov Celzia.

  3. 3

    Uvarené špagety a huby pridáme do zeleniny a všetko dobre premiešame.Zapekaciu misu vymastíme maslom a naplníme špagetami.Poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu a zalejeme šľahačkou rozmiešanou s vajíčkami,soľou a korením.Gratinujeme v rúre asi 15 minút.

Diskusia k receptu

bozulka
Ten recept mi ceľkom pasuje na zajtra -len s malou obmenou šampiňony zamením za hlivu a špagety zamením za široké slíže.Všetko ostatné ostane ako máš ty.Myslím,že to bude aj tak výborné a vužijem cestoviny,ktoré som uvarila a nemal ich kto zjesť.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Bozulka ja si tiež nerobím problém či šampiňóny alebo hliva.Len výnimočne používam sterilizované šampiňóny.Keď má hliva dobrú cenu tak má prednosť.Ak si náhodou Boženka tak gratulujem k meninám
bozulka
@oco , dodatočne ďakujem za blahoželanie,vrátila som sa až teraz k tejto Vareche.Recept som robila ako som hovorila,musela som urobiť ešte jednu zmenu a síce keď som otvorrila mozarellu mala nejakú divnú vôňu /nebola po záruke/ tak som ju radšej vyhodila aby som si nepokazila chuť,škoda,lebo mozarellu milujem.Nahradila som ju toustovými plátkami a bolo to výborné aj tak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia