
Lahodný šalát - Iowa - pre štíhlu líniu
Koľko jazykov ovládaš, toľko razy si človek! Tak vravievala moja najmilšia pani Učiteľka SJ Margita Klímová....

Tekvicová minestrone
Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky,...

Kuracie stehná v kapustných listoch
Slaninu a klobásu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu a papriku, chvíľu...

Kysnutý orechový veniec
Najprv si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Do misy vsypeme preosiatu múku, cukor, ...

Závin z Vysočiny
Na zemiakový šalát som navarila veľa zemiakov, tak som otvorila múdry zošit a našla som tento recept....

Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...

Fettuccine so špargľovým krémom
Veľmi chutný, jemný a rýchly krém na cestoviny z bielej špargle.

Cestoviny s hlivou v bylinkách
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Medzitým sparíme rajčiny, olúpeme ich a nakrájame na kocky. Nakrájanú...

Kačacie stehná s kurkumou, zázvorom a s karamelovou kapustou
Pripravovať kačacie stehná s kurkumou a zázvorom som videla na TV Paprika. recept ma zaujal hlavne...

Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....

Papaníčko môjho tatka
Viem že toto jedlo asi nebude pasovať každému , je tam veľa oleja , ...

Hovädzie na studeno s tuniakovou omáčkou
Viem, že to znie čudne, ale ako som to prvý raz urobila, stala som...

Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...

Zapečené lilkové závitky
Miluji středomořskou kuchyni, jejich jídla voní čerstvostí a jsou dobře stravitelná. Na letní dny jako...

Soľ s medvedím cesnakom
Keď nám medvedí cesnak ponúka rôzne využitie v kuchyni, vyskúšajte aj (pre niekoho) menej známe recepty ako práve soľ s medvedím cesnakom....

Zemiakovo–syrové smažienky
Uvarené a vychladené zemiaky v šupke olúpeme a najemno nastrúhame. Do mlieka dáme maslo, postrúhaný...

Batatové šúľance s orieškami a makom
Skúste do cesta na šúľance namiesto zemiakov použiť bataty.

Špagety s hubami
špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme. Huby udusíme na masle s pôrom. Sparené mandle ošúpeme,...

Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou
Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do...

Risi e bisi - ryža s hráškom
Risi e bisi (ryža s hráškom, nazývaná aj risibisi alebo risi–pisi) je klasickým jedlom benátskej kuchyne....

Viničkový koláč naopak
Sladkokyslý osviežujúci ovocný koláč. V našom regióne červené ríbezle voláme viničky.

Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

Plnená chlebová rolka
Recept na plnený chlieb mám od svojej sestry z Čiech, je to snadná a chutná obmena domaceho...

Jablká zavarené s kávou
Keď som pred rokmi našla tento recept v akomsi starom časopise, ihneď ma zaujal. Pre mňa dovtedy neznáma kombinácia surovín bola výzvou....

Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
Bryndzu môžete použiť aj na omáčku k mäsu alebo do plniek. Keďže je chuťovo výrazná, ...

Cestovinový šalát
Tento recept pochádza z kuchárskych kníh. Otvorím si kuchársku knihu, alebo knihy a listujem....

Tvarohový obláčik
Šlahačka, vysľahame spolu s vanilinkovým cukrom a premiesame s tvarohom. Pridáme malinko armaretta. Piškóty naukladame...

Bravčová pečienka v jogurtovej omáčke
Nevšedné kombinácie zdanlivo sa nehodiacich surovín urobia na tanieri prekvapujúcu explóziu chutí. Takto poeticky som si...