Sushi so zelenou baby šparglou

pumaamravec - fotkapumaamravec, 9. novembra 2013

Milujem sushi! Doma som si pripravila s baby zelenou šparglou, ktoré patrí spolu s avokádovým a so shiitake k mojim obľúbeným :)

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohárik
14-16 ks
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na sushi.

    Sushi so zelenou baby šparglou - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu uvaríme podľa návodu. Priemiešame s ryžovým octom. Utvoríme kocky v RICE CUBE alebo klasicky zrolujeme na bambusovej podložke spolu s baby šparglou. V prípade rice cube poukladáme výhonky špargle na kocky a obviažeme riasou. Tu je lepšie vidno kocky ryže vytvorené s Rice cube.

    Sushi so zelenou baby šparglou - obrázok 2
  3. 3

    Podľa chuti zmiešame wasabi pastu v miske so sójovou omáčkou. Jeme paličkami a namáčame do omáčky:)

    Sushi so zelenou baby šparglou - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Nádherné kocky! A hneď sa pýtam za viacerých: Kde sa dá kúpiť rice cube? :-)
pumaamravec
@katka78 rice cube sa da kupit v predajni potten&pannen v bratislavskom Centrali alebo potom na ich stranke vaseluchyne.sk a stoji 13 € ;) je super da sa s tym robit efektne jedlo;) mozes tam dat ryzu ma pripravu sushi alebo aj ryzu s ovocim na sladko, polentu, falafel, pisu tam aj cesto na susienky ale to som este neskusala :) je to super vecicka;)


katka78
Veľmi pekne ďakujem za info aj linky! :-) Vedome sa potten&pannen vyhýbam, lebo by som tam aj dušu nechala, nielen všetky peniaze, ale už dlho asi odolávať nedokážem. A táto rice cube ma nadchla!
Ďakujem :-)
pumaamravec
@katka78 ja som mala sen od detstva mat kitchenAid a stale som ich chodila obzerat do potten&pannem az som si ho na narodeniny kupila a odvtedy som tam stale kvoli prislusenstvu k nemu a je tam ochotny personal vzdy aj pokecame :) urcite ti poradia keby si nieco chcela vediet a maju tam sice drahsie veci ale zas kvalitne a najdu sa aj veci ako toto rice cube za malo penazi a dobra hracka ;)
pumaamravec
@2010 pozerala som ak tu tvoju krabicku a tiez zaujimava priprava :) a krasne si to pripravil ;) ja som si nedavno doniesla taketo sushi do prace a ukazovala som sefke ze aha ake mam hranate sushi a ona len ze: neboj nabuduce sa podari kruhove :D
pumaamravec
@2010 to zushi vyzera uzasne ;) skvela inspiracia co spravit kamaratke co miluje sushi na sviatok namiesto torty:) alebo aj na silvestra urcite vyskusam;)
paploska
jééé a toto som prehliadla? no dlho som nebola :-) ale sú krásne, jedlé a hneď by som si ich dala na večeru....ešte trochu wasabi a dobrej sójovky a niečo pre mňa :-)
katka78
@pumaamravec prišla som sa poďakovať za skvelý tip na rice cube. Už je doma, pomaly sa zbližujeme.. napríklad pri výrobe takejto mliečnej ryže s brusnicami a čokoládovým pudingom :-)



Mám z nej veľkú radosť, pritom taká malá somarina :-)
Ďakujem :-)
pumaamravec
@katka78 som rada ze sa rice cube paci;) a je to naozaj len mala hracka ale vela toho dokaze:) a ty mas tu mliecnu ryzu nadhernu! Urcite aj vyborne chuti, dnes si nieco podobne spravim, ja sa teraz inspirujem tebou;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia