Ankine šatôčky

evulines - bez fotkyevulines, 23. novembra 2010

Recept som dostala od mojej dobrej susedy, ktorá už nie je medzi nami. kOLáčIKY Sú VELMI CHUTNé.

40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2  kg
250 g
1 ks
2 ks
kvások:
1/2 kocky, čerstvé
  teplé
 trochu
 trochu
plnka:




Postup

  1. 1

    Múku, ceru, vanil. cukor, žltky a vykysnutý kvások spracujeme na cesto, ktoré sa musí dat rozvalkat. Cesto rozvalkáme na hrúbku asi 4 mm, nakrájame na štvorčeky asi 5x5 a plníme jednou z uvedených plniek. Dáme piect na peč. papier, dokedy niesú šatočky ružové. Treba ich priebežne sledovat.

  2. 2

    Plnka orechová: mlieko, orechy ml., cukor kryšt. podla chuti zvaríme, aby bola dostatočne hustá. Plnka maková: mlieko, mak mletý, cukor kryšt. zvaríme, možeme pridat trochu slivkového lekváru.

Diskusia k receptu

alexdidi
aj ja mám dotaz, nie je veľa Cery na 1/2kg múky?Ja skôr používam maslo,olej alebo Heru.S Cerou som ešte nerobila,aký je potom rozdiel v hotových koláčikoch?
evulines
cesto nenechávame kysnút, ja som to robila podla tohto receptu a koláčiky boli skoro ako lístkové cesto.
evanaaa
Cera je síce stužený tuk, ale možno sú tie koláčiky práve špecifické tým. Mám Omegu, to je novší výrobok a asi lepší, tiež stužený tuk, iste sa dá použiť. Možno je to ako sádelníky.
evulines
Máš pravdu, ide hlavne o to, aby cesto obsahovalo stužený pokrmový tuk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia