Bábovka s jablkami a orechmi
Foto: vlastadorisa
Spracovávam jablká. Túto bábovku si rodina pýta často. Je to hrnčekový recept, 1 hrnček = 300 ml
12
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky (nastrúhané) |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
2 hrste (drvené) |
|
1 bal. |
|
50 g (nasekaná) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame v miske.
- 2
Pripravíme si bábovkovú formu, vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Cesto vlejeme do formy, zarovnáme.
- 3
Bábovku pečieme na 180 °C okolo 50 minút, skúšame špajdľou, či je upečená.
- 4
Po miernom vychladnutí formu otočíme hore dnom a neskôr sa bábovka vyklopí. Porciujeme ju. Dobrú chuť.
Tiež jablková bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za pochvalu.