Veľmi jednoduchá príprava ,nenáročná na suroviny.Pečiem ju vždy keď máme chuť na nejakú sladkosť.
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
žltky s cukrom vyšľahať do peny,primiešať kakao.Postupne primiešavať sneh,orechy/doporučujem mix orechov:mandle,vlašské,lieskové,slnečnica,kešu/ a nakoniec mrkvu.
- 2
Tortovú formu vymastiť,vysypať strúhankou,dať piecť.Upečenú tortu rozkrojiť ,spodný diel natrieť džemom.Na vrchný diel naliať čokoládu:v kastróliku zmiešať cca 1až 1,5 dcl vody s 2 PL kakaa a 2 PL práškového cukru.Nechať zovrieť a hneď odstaviť z ohňa.Do horúcej zmesi primiešať 2 PL masla-rozmiešať a hneď naliať na tortu.Najlepšie chutí s domácou šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu