Mrkvová torta

ursula4 - bez fotkyursula4, 3. januára 2011

Veľmi jednoduchá príprava ,nenáročná na suroviny.Pečiem ju vždy keď máme chuť na nejakú sladkosť.

8
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
140 g
2 PL
100 g
100 g, strúhaná
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    žltky s cukrom vyšľahať do peny,primiešať kakao.Postupne primiešavať sneh,orechy/doporučujem mix orechov:mandle,vlašské,lieskové,slnečnica,kešu/ a nakoniec mrkvu.

  2. 2

    Tortovú formu vymastiť,vysypať strúhankou,dať piecť.Upečenú tortu rozkrojiť ,spodný diel natrieť džemom.Na vrchný diel naliať čokoládu:v kastróliku zmiešať cca 1až 1,5 dcl vody s 2 PL kakaa a 2 PL práškového cukru.Nechať zovrieť a hneď odstaviť z ohňa.Do horúcej zmesi primiešať 2 PL masla-rozmiešať a hneď naliať na tortu.Najlepšie chutí s domácou šľahačkou.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
tuto tortu som piekol 2x,vždy s iným džemom.Keď som použil marhuľový džem chutila ako sacherka a keď som dal višňový džem chutila ako schwarzwaldská. Chutná, šťavnatá,horko-sladká presne podľa mojej chuti.Ďakujem

Pridaj komentár k receptu: