Výborné palacinky a so zdravým ovocím zacutia každému
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 l |
|
3 ks |
|
45 g |
|
trocha |
|
0,4 kg |
|
na vyprážanie |
|
pol sáčka |
|
pol hrnčeka |
|
pol hrnčeka |
|
pol hrnčeka |
|
75 g |
|
|
Postup
-
1
Do väčšej nádoby si nalejeme mlieko, pridáme vajcia, práškový cukor a soľ.
- 2
Do múky si dáme prášok do pečiva a vysipeme do hrnca s mliekom, vajciami, práškovým cukrom a soľou.
- 3
Vymiešame hladké cesto. Ak je príliš riedke tak pridáme múku, ak je príliš husté, pridáme mlieko.Cesto necháme 5 minít na linke . Na panvicu si nalejeme trochu oleja, počkáme kým sa nám rozpáli olej a upečieme pomaly palacinky.
- 4
Palacinky si rozližíme na tanier a na každú natrieme džem. Džmemom natretú palacinku preližíme dva razi a na tanier dáme dve zrkadlovo obrátené k sebe.
- 5
Na každú palacinku na tanieri naukládame čučoriedky maliny a jahody. Polejeme roztopenou čokoládou na varenie a podáveme teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu