Ovocno-čokoladové palacinky

kucharticko - fotkakucharticko, 3. februára 2011

Výborné palacinky a so zdravým ovocím zacutia každému

7
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
3 ks
45 g
trocha
0,4 kg
 na vyprážanie
pol sáčka
pol hrnčeka
pol hrnčeka
pol hrnčeka
75 g




Postup

  1. 1

    Do väčšej nádoby si nalejeme mlieko, pridáme vajcia, práškový cukor a soľ.

  2. 2

    Do múky si dáme prášok do pečiva a vysipeme do hrnca s mliekom, vajciami, práškovým cukrom a soľou.

  3. 3

    Vymiešame hladké cesto. Ak je príliš riedke tak pridáme múku, ak je príliš husté, pridáme mlieko.Cesto necháme 5 minít na linke . Na panvicu si nalejeme trochu oleja, počkáme kým sa nám rozpáli olej a upečieme pomaly palacinky.

  4. 4

    Palacinky si rozližíme na tanier a na každú natrieme džem. Džmemom natretú palacinku preližíme dva razi a na tanier dáme dve zrkadlovo obrátené k sebe.

  5. 5

    Na každú palacinku na tanieri naukládame čučoriedky maliny a jahody. Polejeme roztopenou čokoládou na varenie a podáveme teplé.

Diskusia k receptu

arasidka
Predvčerom som robila palacinky. Ako plnku som použila tvaroh netradične. S ručným mixerom som rozmixovala puding, ktorý sa nevarí a do neho som pridávala po troche tvaroh a šľahala ďalej. Tým som natrela každé kolečko, zložila na polovičku a ešte na polovičku, a navrch som nedala nič. Reku nech sú "diétnejšie" :)))) BO Tí MOJI vlkoDLACI by zjedli aj také, keby som tam čokoládu navrch postrúhala.
evanaaa
Kucharticko, dobrý kuchárik , aj tie palacinky. V tvojom veku! A to máte doma takú kvietkovanú vaňu ? Kucharronald, tras sa, pribúda ti konkurencia, sám uznávaš.
js9mxd
Aj staré gazdinky sa boja palaciniek. Z teba rastie kuchárska nádej, gratulujem a držím palce.
lisbet
Môžem potvrdiť že sa boja,nikdy sa my nepodaria,bud sa prilepia alebo potrhajú,tak ich jednoducho neviem robiť,ale pred tebou klobúk dole. . nech ti to vydrží.
hubata
@lisbet pôjdeš na školenie k @Kucharticko. Zároveň sa presvedčíš či má naozaj 12 rokov, kvietkovanú vaňu a budeš referovať. Páčia sa mi tie jeho palacinky, lebo ma ešte nenapadlo zlepovať ich spolu ..... je to fajn fígeľ, aspoň sa človek nezababre. Šikuľka si !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia