Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke fotorecept
Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 2. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 2. februára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu. Maslo zohrejeme, pridáme karfiol, opražíme, zjemníme smotanou, osolíme a okoreníme.
- 2
Mrkvu ošúpeme, cuketu umyjeme a zarežeme na rovnakú dĺžku. Nakrájame na tenké plátky (na struháku), zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode a preložíme do ľadového kúpeľa, po vychladnutí necháme odkvapkať.
- 3
Sieť robíme prekladaním jednotlivých plátkov mrkvy s cuketou. Hotovú sieť potrieme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu