Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke fotorecept

Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 2. februára 2011
Karfiolový kuskus na zeleninovej mriežke (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
50 g
0,1 l
1 ČL
 štipka
2 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na kúsky. Zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode. Karfiol nasekáme na konzistenciu kuskusu. Maslo zohrejeme, pridáme karfiol, opražíme, zjemníme smotanou, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Mrkvu ošúpeme, cuketu umyjeme a zarežeme na rovnakú dĺžku. Nakrájame na tenké plátky (na struháku), zblanžírujeme vo vriacej a osolenej vode a preložíme do ľadového kúpeľa, po vychladnutí necháme odkvapkať.

  3. 3

    Sieť robíme prekladaním jednotlivých plátkov mrkvy s cuketou. Hotovú sieť potrieme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením.

Diskusia k receptu

amelie
skvelé:-) ja by som trošku blanšírovala aj pásiky mrkvy a cukety:-) ďakujem za nápad.
amelie
Ospravedlňujem sa, prehliadla som bod 2. zeleninka je blanšírovaná :-)
vcelka
To je také nádherné a ešte aj lacné a zdá sa, že pomerne jednoduché... musíme odskúšať.
pipas
kuskus je kuskus a karfiol je karfiol ... nepokladám to za recept hodný povšimnutia
sharona
Nesúhlasím s pipas, ja som sa veľmi potešila tomuto receptu. Pravý kuskus poznám a robievam ho často, ale nie každý ho môže jesť. Sú aj také diéty (napr. pri fenylketonúrii, ktorú má naša dcéra) kde je kuskus nedovolené jedlo. Teraz už, keď budem robiť kuskus mám náhradu aj pre dcéru.